Ostani doma
Novosti / Hrvatska

okučani

Milanović na obljetnici Bljeska: 'Ovdje i u drugim dijelovima Hrvatske borio se mali broj ljudi. Mi ostali bili smo na Zrinjevcu, u Ženevi, službama...'

Predsjednici države, Vlade i Sabora dolaze odati počast odvojeno, svaki sa svojom pratnjom

U Okučanima se obilježava 26. obljetnica Vojno redarstvene operacije (VRO) Bljesak kojom je oslobođena zapadna Slavonija. Predsjednici države, Vlade i Sabora dolaze odati počast odvojeno, svaki sa svojom pratnjom. 

I dok je prošle godine hrvatski predsjednik Zoran Milanović napustio obilježavanje zbog obilježja HOS-a koja su nosili neki od sudionika protokola, ove je godine on odlučio postaviti pravila. Prema njegovoj zapovjedi, uz njega su bili vojni zapovjednici, među ostalima, i načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Milanović je dao kratku izjavu novinarima, pitanja nisu bila dopuštena. 

"Hrvatski branitelji oslobodili su ovaj dio Hrvatske i nakon akcije Maslenica omogućili su da se Hrvatska spoji i oslobodi. Tu je bilo malo dobrih i hrabrih ljudi. Mi ostali smo bili na Zrinjevcu, u Ženevi, kadrovskim službama... A ovdje se i u drugim dijelovima Hrvatske borio mlali broj ljudi. I zato im hvala i slava. Živjeli!", poručio je predsjednik i otišao. 

Plenković s ministrima 

S druge strane, predsjednik Vlade Andrej Plenković položio je vijence sat vremena kasnije. Bio je u pratnji ministara hrvatskih branitelja Tome Medveda, potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, ministra obrane Maria Banožića i ministar rada Josipa Aladrovića

Vezana vijest

Zapadna Slavonija oslobođena u 32 sata

"Bljeskom" su u manje od 32 sata Hrvatske snage s oko 7200 vojnika i policajaca oslobodile zapadnu Slavoniju odnosno oko 500 četvornih kilometara hrvatskog teritorija koji je četiri godine bio okupiran. Uspostavljen je i nadzor nad autocestom Zagreb-Lipovac te željezničkom prugom prema istočnoj Slavoniji. U operaciji su poginula 42 hrvatska branitelja, a 162 bila su ranjena.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!