Ostani doma
Novosti / Hrvatska

'za svaku osudu'

Milanović o incidentu: 'Što je tamo radila policija kojom upravljaju skupa Plenković i Pupovac?'

Milanović o incidentu: 'Što je tamo radila policija kojom upravljaju skupa Plenković i Pupovac?'
Zeljko Lukunic/PIXSELL

"Grupa muškaraca danas je u Borovu poticala na nasilje koristeći gnjusan govor mržnje protiv naših sugrađana Srba. To je sramota i za svaku osudu," poručio je predsjednik

U Borovu se danas obilježava 30 godina od ubojstva 12 pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice policije koje su 1991. godine pripadnici srpskih paravojnih postrojbi ubili i masakrirali. 

No, došlo je do incidenta. Grupa muškaraca, nakon što je položila vijence, marširala je kroz mjesto uz povike "ubij Srbina" i "Oj hrvatska mati Srbe ćemo klati". Događaj je bio snimljen i objavljen na YouTubeu. U videozapisima je iza muškaraca vidljivo policijsko vozilo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

O incidentu se oglasio i predsjednik Zorna Milanović na svom Facebook profilu:

"Grupa muškaraca danas je u Borovu poticala na nasilje koristeći gnjusan govor mržnje protiv naših sugrađana Srba. To je sramota i za svaku osudu. Ali vidio sam da im je tamo, mirnim auto-mimohodom asistirala i policija, policija kojom upravljaju skupa Plenković i Pupovac. Što je tamo radila policija, ako nije PREVENTIVNO štitila red i zakon? Još će biti da sam ja kriv što Plenkovićeva i Pupovčeva policija u Borovu nije radila svoj posao danas. Kao što ga nije radila kada je s groblja u Borovu trebalo maknuti mauzolej neplivaču Šoškočaninu. Da, meni smeta, kao što bi mi smetao spomenik Maksu Luburiću. A nekome odgovora da taj spomenik bude tamo i provocira. I da se ništa ne čini".

 

Grupa muškaraca danas je u Borovu poticala na nasilje koristeći gnjusan govor mržnje protiv naših sugrađana Srba. To je...

Objavljuje Zoran MilanovićNedjelja, 2. svibnja 2021.
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!