Ostani doma
Novosti / Hrvatska

POTRESNA SCENA

Gradonačelnik o plakatu na kojem mu se prijeti smrću: 'Točka nasred čela jasno govori o čemu se radi'

Zbog ozbiljnih prijetnji Brkan je slučaj prijavio policiji.

Na predizbornom plakatu gradonačelničkog kandidata HDZ, ali i još uvijek aktualnog prvog čovjeka Makarske Jure Brkana, osvanula je uznemirujuća poruka.

Na čelu mu je nacrtana rupa od metka i ispisana poruka na latinskom Memento mori (Sjeti se smrti/Sjeti se da si smrtan). Zbog ozbiljnih prijetnji Brkan je slučaj prijavio policiji.

Poruku na svom predizbornom plakatu, aktualni gradonačelnik Makarske ozbiljno je shvatio. Rupa na čelu i latinski natpis "Ne zaboravi umrijeti" tumači kao prijetnju smrću.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Da li je prijetnja mislim da je, točka nasred čela da jasno govori o čemu se radi s latinskim tekstom memento mori to daje komplentu sliku. I nije bilo ugodno, ali ne bojim se", kaže gradonačelnik i kandidat HDZ za gradonačelnika Makarske Jure Brkan. 

Vezana vijest

Plakat Jure Brkan

Vjeruje da iza svega stoje politički protivnici, u čije plakate se nitko nije dirao

"Očigledno moji protukandidati misle da je ovo put za dobiti izbore.. ja im poručujem da nije. Isto tako mislim da je ovo za svaku osudu bilo kome da se to uradi", kaže Brkan

Slučaj je prijavio policiji, koja vrši izvide. A poruku na plakatu osudio je za sad SDP-ov gradonačelnički kandidat.

"Pozivam sve političke oponenete, sve polcitičke stranke da se ograde od ovog gnjusmog čina, pozivam da se smire tenzije. Mislim da se moramo boriti s kvalitetnim programima", kaže kandidat SDP-a za gradonečelnika Maksrke Zoran Paunović

Jure Brkan gradonačelnik je Makarske posljednje četiri godine, a kome li se zamjerio građani nisu sigurni.

"Žalosno je da se to radi, ali ne znam tko to radi. Politika me inače ne zanima", kaže Jure Čović iz Makarske. 

"Ne iznenađuje me ništa, ali nije u redu. Nikako. To je loša poruka", kaže Davor Lovreta iz Makarske. 

"Pa ne sumnjam na nikoga, toga je uvik bilo, uvik će I biti, ali nije lipo, normalno da nije lipo", kaže Marina Tomas iz Makarske. 

Dok je rupa na čelu i daje vidljiva, uznemirujuću poruku na latinskom prebojao je komunalni redar. No, politička kampanja u Makarskoj već je obojana neciviliziranim sadržajima.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!