Ostani doma
Novosti / Hrvatska

HOĆE LI JE PUSTITI U RAD?

Škare Ožbolt tvrdi da je žičara nesigurna i proziva Pavičić Vukičević: 'Sve je to mazanje očiju pred izbore'

Škare Ožbolt tvrdi da postaje imaju nesanirani statički problem zbog čega žičara ne može dobiti uporabnu dozvolu

Kampanja za lokalne izbore u glavnom gradu sve je žešća, a jedna od tema je i kontroverzna žičara na Sljemenu vrijedna više od 700 milijuna kuna.

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Vesna Škare Ožbolt prozvala je protukandidatkinju Jelenu Pavičić Vukičević za obmanjivanje građana izjavama o sigurnosti žičare, koja bi uskoro trebala biti spremna za rad.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Škare Ožbolt tvrdi da postaje imaju nesanirani statički problem zbog čega žičara ne može dobiti uporabnu dozvolu, a parcela za Donju postaju još nije ni formirana kao građevinska čestica u katastru i gruntovnici.

"Sve ovo što je sada napravljeno - od izjava i testne vožnje - samo je za ekipu. Ustvari, samo jedna vrsta mazanja očiju pred izbore kako bi se uvjerilo birače da će žičara biti otvorena", kazala je Škare-Ožbolt.

"Bojim se visine, znam da je bilo nezgoda u drugim zemljama pa čisto postoj mala skepsa dok se to ne ufura", kaže Sonja Šimpraga. 

"Kada dobije tehničku dozvolu ja mislim da će biti sigurna da imamo dovoljno tehničara da kada oni reknu da je sigurna i ja tome vjerujem", kaže Juraj Drahovsky.

"Koliko smo potrošili na nju, onda mora biti sigurna", kaže Ante Zdrile. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!