Ostani doma
Novosti / Hrvatska

ponovljeni poziv

Troje doktora prava kandidati za predsjednika Vrhovnog suda: Zlata Đurđević već ima 70 glasova protiv, bez DP-a i Mosta

Troje doktora prava kandidati za predsjednika Vrhovnog suda: Zlata Đurđević već ima 70 glasova protiv, bez DP-a i Mosta
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Program Milanovića zapravo ni sada ne zanima jer je on prije odluke Ustavnog suda i prije nego je tražio da Državno sudbeno vijeće objavi drugi javni poziv rekao da je prof. Đurđević njegova kandidatkinja

Troje doktora prava bit će kandidati za predsjednika Vrhovnog suda, piše u ponedjeljak Večernji list, navodeći da Zlata Đurđević, kandidatkinja predsjednika RH već ima 70 saborskih glasova protiv, bez Domovinskog pokreta i Mosta.

Dr. sc. Lana Petö Kujundžić, sutkinja Visokog kaznenog suda, prva se prijavila. U petak je prijavu potvrdio i odvjetnik dr. sc. Šime Savić, koji je odustao od ustavne tužbe zbog nedovršene procedure po prvom pozivu kako ne bi komplicirao izbor.

Vezana vijest

Vrhovni sud

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prof. dr. sc. Zlata Đurđević, predstojnica Katedre za kaznenoprocesno pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu, iako siguran izbor predsjednika države, prijavit će se danas “kao na glazbenoj stolici u zadnjoj minuti”, kako je Zoran Milanović posve nepotrebno prokomentirao tajming prijava na prvi javni poziv, navodi dnevnik.

Ovaj je put 30-dnevni rok za prijavu kalendarski istekao jučer, ali prema općem pravilu kad zadnji dan roka pada na neradni dan rok se pomiče na sljedeći dan. Naravno, prof. Đurđević nije htjela poručiti “šećer dolazi na kraju”, već još jedan dan koristi za pisanje programa rada Vrhovnog suda.

Vezana vijest

Zlata Đurđević

To znači da je predsjednik države Đurđević nakon prvog javnog poziva predložio bez njezina programa rada pa je i to bio jedan od razloga zašto je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, očito opravdano, vratio taj prijedlog kao nepotpun.

A taj program Milanovića zapravo ni sada ne zanima jer je on prije odluke Ustavnog suda i prije nego je tražio da Državno sudbeno vijeće objavi drugi javni poziv rekao da je prof. Đurđević njegova kandidatkinja: “Ne znam što bi se moralo dogoditi, kakva mrlja u njezinoj karijeri otkriti da ja svoje mišljenje promijenim. Dakle, ja ga neću promijeniti, to je moja kandidatkinja i to kažem mjesecima prije...”, donosi Večernji list.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!