Ostani doma
Novosti / Hrvatska

PRIHODI MARTINE BIENENFELD

Otkriveno kolika je plaća šefice zagrebačke Turističke zajednice! Do tog podatka su novinari morali doći preko suda

Otkriveno kolika je plaća šefice zagrebačke Turističke zajednice! Do tog podatka su novinari morali doći preko suda
Goran Stanzl/PIXSELL

Direktori sektora dobivaju 14.774,18 kuna neto, a voditelji odjela 10.884,86 kuna neto

Visoki upravni sud u veljači ove godine donio je presudu prema kojoj direktorica Turističke zajednice grada Zagreba i bliska suradnica bivšeg gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, Martina Bienenfeld, mora odgovoriti na upit o plaćama i drugim detaljima rada koji joj je još u rujnu prošle godine poslala redakcija Net.hr-a

Prije presude suda i Povjerenik za informiranje Zoran Pičuljan u studenom prošle godine , dao je za pravo redakciji Net.hr-a te zatražio da se omogući "pristup preslici bruto plaće” za sedmero ključnih menadžera iz Turističke zajednice grada Zagreba. 

Neto plaća Martine Bienenfeld je 19.501,80 kuna

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odgovore je Turistička zajednica, na kraju, poslala krajem travnja.

Iako je traženo da se navedu bruto iznosi plaća, u odgovoru je ipak poslan neto. Prema tom odgovoru neto plaća glavne direktorice Turističke zajednice Zagreba Martine Bienenfeld iznosi 19.501,80 kuna. Direktori sektora dobivaju 14.774,18 kuna neto. Voditelji odjela pak 10.884,86 kuna neto, piše Net.hr.

Vezana vijest

Martina Bienenfeld

Turistička zajednica Grada Zagreba sada zapošljava 52 osobe, a tvrde kako su taj broj u pandemiji smanjili, ali nisu otkrili na kojim pozicijama. 

Svaki direktor ima pravo koristiti službeni automobil

U prvom odgovoru koji je Net.hr dobio nakon slanja upita u rujnu, otkriveno je da su prihodi TZ GZ-a 2019. iznosili 83.935.760 kuna, 2019. godine su imali 62 zaposlenika, a 2020. 57 i da rashod za bruto plaće iznosi 10,93 posto cjelokupnih godišnjih rashoda TZGZ-a. 

Uz to, svaki direktor Turističkog ureda TZGZ ima pravo koristiti službeni automobil, te je u odgovoru stajalo da se u tu svrhu koristi VW Passat iz 2016., a da su tu još tri službena automobila - VW Caddy iz 2013., VW Touran iz 2012., te VW Multivan iz 2007. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!