Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Bezobrazno visoke cijene

Život je naskuplji u Dalmaciji! Tri grada 'skuplja' od Zagreba i Rijeke, a Dubrovnik nadmašio i europske prijestolnice

Život je naskuplji u Dalmaciji! Tri grada 'skuplja' od Zagreba i Rijeke, a Dubrovnik nadmašio i europske prijestolnice
Ivo Cagalj/PIXSELL

Ako ste mislili da je život u Dublinu, Amsterdamu, Rimu, Helsinkiju, Bruxellesu, Münchenu, Milanu, Grazu, Firenci skup, varate se

Kada je riječ o četveročlanim obiteljima u hrvatskoj, tri dalmatinska grada su trenutno najskuplji gradovi za život, prema procjeni na stranici numbeo.com.

Najskuplji grad za obiteljski životu Hrvatskoj je Dubrovnik koji se pozicionirao na 24. mjeastu liste europskih gradova. Nakon Dubrovnika, na redu je Zadar koji je 138. u Europi, Split na 153. mjestu, Rijeka na 159., Zagreb na 172. mjestu dok je Osijek na 182. mjestu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ako ste mislili da je život u Dublinu, Amsterdamu, Rimu, Helsinkiju, Bruxellesu, Münchenu, Milanu, Grazu, Firenci skup, varate se. Dubrovnik je daleko skuplji, a naš turistički dragulj spada u 50 najskupljih gradova svijeta.

Podaci s navedene stranice uvršatavaju cijene prehrambenih namirnica, piva, vina i cigareta, gradski prijevozi zajedno s uslugama taksija, troškove sportskih aktivnosti, troškove roditelja vezane uz vrtić ili školu, cijene odjeće i obuće, obroka i pića u jeftinijem do srednje skupom restoran i slično.  

Vezana vijest

Čak 24.964 kuna - toliko iznose mjesečni troškovi četveročlane obitelji u dubrovniku, no valja iastaknutki kako u tu cijenu nije uključen najam stana.

Zadar na drugom mjestu

Drugi najskuplji hrvatski grad je također u Dalmaciji. Riječ je o Zadru u kojem se mjesečni troškovi penju i do 19.284 kuna za četveročlanu boitelj, naravno, bez troškova za najam stana. 

Iza Zadra, smjestio se Split kao treći najskuplji hrvatski grad gdje je prema procjeni mjesečni trošak života četveročlane obitelji 16.648 kuna bez stanarine. 

Vezana vijest

Šetnja

Trošak života četveročlane obitelji u Rijeci iznosi 16.072  bez najamnine stana.

U Zagrebu se procjenjuje kako je potrebno 15.144 kuna za mjesečne troškove četveročlane obitelj bez stanarine, a za samca 4.427 kuna.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!