Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Festival cvijeća

Uskoro Floraart: 125.000 biljaka na 2000 metara četvornih, ali nešto će ove godine ipak nedostajati

Radovi na Bundeku u punom su jeku, jer već za tjedan počinje 55. Floraart

Park i šetnica tada će zasjati u već poznatom šarenilu cvijeća, ali stalni posjetitelji primijetit će da neke stvari nedostaju.

"Ostale manifestacije koje su inače pratile ovo, su se pomalo reducirale, ali tradicionalno natjecanje Hrvatski kup florista, natjecanje srednjoškolskih florista ostaju onakvi kakvi su bili. Naravno sve će se održati u okviru zadanih mjera", kazao je za RTL Igor Toljan, voditelj podružnice Zrinjevac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na Floraartu 2021. sudjelovat će nešto manje izlagača, njih 180. Povodom ove manifestacije zasadit će se 125.000 biljaka, a svo to cvijeće i razne instalacije moći će se razgledati na 2000 četvornih metara na Bundeku.

Smanjen broj prodajnih prostora

Floraart puno znači i za turizam grada Zagreba. 

"Ovo će biti još jedan jako veliki motiv da se naši gosti koji razmišljaju dali doći u Zagreb ili ne, odluče idući tjedan doći i uživati u svemu što ćemo moći vidjeti, kako smo bili navikli prošlih, tako sigurno i ove godine", kazala je Martina Bienenfled, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba.

Iako je smanjen broj prodajnih prostora, kao i izložbeni dio gdje su se prodavali sitni nakiti i vrtlarski alat, prodavači bi ipak nešto trebali zaraditi, jer se i samo cvijeće uvijek dobro prodaje. 

Vezana vijest

floraart 2018

Vršiteljica dužnosti gradonačelnice Zagreba Jelena Pavičić Vukičević kazala je:

"To je uvijek nekako bila tradicija da se s Floraarta nikad nije odlazilo praznih ruku. Bit će tu ponešto za svakoga, i ja se nadam da će svatko za sebe, za uspomenu na ovaj 55. Floraart, pronaći neki cvijetak."

Za sve koji namjeravaju na ovu manifestaciju, dobra je vijest da će sljedeći tjedan proći u znaku dobrog vremena, a to će dodatno uljeepšati odlazak na Floraart.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!