Ostani doma
Novosti / Hrvatska

druga faza nije gotova

Revoltirana Riječanka: 'Imam 67 godina, i među prvima sam se prijavila za cijepljenje. Ignoriraju me svi!'

Revoltirana Riječanka: 'Imam 67 godina, i među prvima sam se prijavila za cijepljenje. Ignoriraju me svi!'
Goran Kovacic/PIXSELL

"Moja susjeda, punih 15 godina mlađa od mene, već odavno pozvana na cijepljenje", požalila se gospođa

"Imam 67 godina i među prvima sam se prijavila za cijepljenje preko svojeg doktora obiteljske medicine. S obzirom na to da od toga nije bilo nikakve koristi, prošli tjedan sam se prijavila i preko platforme CijepiSe. Opet ništa!", požalila se Novom listu gospođa (M.C.Z.) iz Rijeke , osvrćući se na izjavu koordinatorice HZJZ-a Marije Bubaš da će se cijepljenje onih koji su prijavljeni obaviti "dok trepneš okom".

“Taj 'treptaj oka' gđe Bubaš, po mojem skromnom mišljenju, (pre)dugo traje. Ako je i pjesnička sloboda, previše je. Ilustracije radi, napominjem da je moja susjeda, punih 15 godina mlađa od mene, već odavno pozvana na cijepljenje. Ne, nema komorbiditete i ne, ne radi nikakav rizičan posao…”, kaže gospođa. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema procjenama epidemiologa, u PGŽ-u se cijepilo oko 60 posto građana starijih od 65 godina.

Vezana vijest

Ozren Polašek

Kao uska grla za cijepljenje starijih građana navode se liječničke ordinacije s većim brojem starijih pacijenata, zbog čega u drugim ordinacijama koje skrbe o mlađoj populaciji, na cijepljenje dolaze na red i one osobe koje se ubrajaju u treću fazu.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a prof. dr. Vladimir Mićović kaže da je u ovom trenutku glavni cilj programa cijepljenja "uhvatiti" sve starije građane te je pozvao gospođu Zorić-Canjuga da mu se javi. Vjeruje da će se u nekoliko narednih tjedana cijepiti svi stariji od 65. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!