Ostani doma
Novosti / Hrvatska

problemi, problemi

Morat će sagraditi i bukobran? Sljemenska žičara bez dozvole zbog buke, projekt bi opet mogao poskupjeti

Morat će sagraditi i bukobran? Sljemenska žičara bez dozvole zbog buke, projekt bi opet mogao poskupjeti
Goran Stanzl/PIXSELL

Zbog izvješća o mjerenju buke kasni izdavanje devete uporabne dozvole za rad žičare

Sanitarna inspekcija dala je odbijenicu za žičaru Sljeme jer nije ispunila pravila o prekomjernoj buci, neslužbeno saznaju 24 sata iz izvora u Državnom inspektoratu. 

Izvođač će, navode, morati izgraditi bukobran, koji će dodatno povisiti troškove cijelog projekta koji su ionako premašili 750 milijuna kuna! 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U subotu je u tehničkom pregledu žičare bila sanitarna inspekcija Državnog inspektorata koja je treba dati mišljenje o prekomjernoj buci. 

Vezana vijest

Žičara

Naime, zbog izvješća o mjerenju buke kasni izdavanje devete uporabne dozvole za rad žičare, za koju Gradu Zagrebu Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata, a ni Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture nisu dali mišljenje.

Na upit RTL-a iz Državnog inspektorata su odgovorili kako mišljenje još nisu donijeli: 

"Sanitarna inspekcija Državnoga inspektorata na održanom tehničkom pregledu žičare Sljeme dana 29. travnja 2021. godine preuzela je dokumentaciju te će utvrđenjem svih činjenica dat mišljenje (pozitivno ili negativno), u zato predviđenom zakonskom roku, je li spomenuta građevina izvedena u skladu s izdanom Potvrdom o usklađenosti glavnog projekta sa sanitarno-tehničkim uvjetima i uvjetima zaštite od buke i uvjetima zaštite od neionizirajućih zračenja od dana 06. lipnja 2018. godine".

Iz Grada Zagreba slučaj su ocijenili “namjernim odugovlačenjem navodno zbog lokalnih izbora”.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!