Ostani doma
Novosti / Hrvatska

eskalacija krize

Afera Klinika za tumore: Ravnatelj KBC-a Sestre Milosrdnice Mario Zovak podnio ostavku!

Afera Klinika za tumore: Ravnatelj KBC-a Sestre Milosrdnice Mario Zovak podnio ostavku!
Pixsell

"Ostavka je neopoziva", poručio je za RTL.hr Mario Zovak

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice dr. Mario Zovak podnio je ostavku danas na mjesto v.d. ravnatelja. 

Potvrdio je kratko i za RTL.hr. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Točno je da sam podnio ostavku i ona je neopoziva", rekao nam je Zovak. 

Formalno još ju treba potvrditi Upravno vijeće bolnice. 

Nastavak je to afere vezane uz Kliniku za tumore i predstojnicu Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Dijanu Zadravec zbog koje su djelatnici Klinike organizirali i prosvjed, a 17 njih prijavilo ju je i za mobing. 

Zovak je razloge svoje odluke pojasnio detaljno u priopćenju:  

"Poštovani, s današnjim danom dajem ostavku na mjesto v. d. Ravnatelja KBC Sestre milosrdnice.

Od 2003. sudjelujem u radu Ravnateljstva KBC-a, kao pomoćnik Ravnatelja, zamjenik Ravnatelja, savjetnik Ravnatelja, Ravnatelj i na kraju v.d. Ravnatelja.

U svom sam radu uz rad na Klinici za kirurgiju čiji sam Predstojnik od 2011. pokušao dati svoj maksimalni doprinos razvoju i napretku KBC-a Sestre milosrdnice. Ostvarili smo više projekata čime smo osigurali opstojnost KBC-a koji je prema učinjenom druga najveća bolnička ustanova u RH, i to upravo u ova teška vremena pandemije, potresa i teške financijske situacije u hrvatskom zdravstvu.

Prema prethodnom dogovoru s UV ostavku dajem neposredno pred otvaranje natječaja za Ravnatelja KBC-a, a kako bismo uklonili i najmanju natruhu prigovora u procesu kandidiranja poštovanih kolegica i kolega koji imaju ambiciju voditi ovu uglednu ustanovu.

Vezana vijest

Dijana Zadravec


Istovremeno smo svjedoci kriznih situacija koje KBC prolazi, od kojih je kadrovski deficit na Zavodu za radiologiju sada doista problem koji ugrožava normalno funkcioniranje KBC-a. Ove probleme koji zahtijevaju i radikalne mjere svakako treba rješavati Uprava KBC-a sa čvrstim mandatom.

Veliku zahvalu dugujem UV naše ustanove na čelu s g. Tomislavom Dulibićem koji svoju funkciju Predsjednika obnaša ne formalno, već doista kroz borbu za financijski i stručni status ove ugledne ustanove koja ove godine obilježava 175 godina postojanja.

Budućoj Upravi želim puno uspjeha u radu na boljitak KBC-a Sestre milosrdnice, naših bolesnika i djelatnika. Stojim na raspolaganju za stručnu suradnju u budućnosti." 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!