Ostani doma
Novosti / Hrvatska

PORUKA MINISTRA

VIDEO Beroš o ostavci šefa Vinogradske: 'Nije me iznenadila... Ova priča mora dobiti epilog što prije'

Beroš je rekao da ne zna tko će se prijaviti za novog ravnatelja i koga će se izabrati

Ministar zdravstva Vili Beroš danas je cijepio Osječane u Dvorani Gradski vrt. Kazao je da mu je zadovoljstvo što može naglasiti da epidemiološka situacija u RH postaje sve bolja - sve je više cijepljenih, a sve manje novozaraženih.

Komentirajući moguće popuštanje mjera, Beroš je kazao da iz dana u dan prate epidemiološku situaciju i da je ona u ovom trenutku u poboljšanju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Međutim ne još tako da se možemo opustiti. Epidemiološki stručnjaci će iz dana u dan pratiti situaciju i odlučivati o mjerama. To je dinamičan proces. Ja želim vjerovati da smo na kraju tog trećeg vala, no opuštanja u toj priči nema. U ovom trenutku još je prerano da bilo što govorim, ali nije za očekivati… Ulog je velik i ne želimo napraviti pogreške", kazao je.

Ministar zdravstva osvrnuo se i na ostavku v.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Marija Zovaka. Kazao je da ga ostavka nije iznenadila.

Vezana vijest

Mario Zovak

"Budno pratim situaciju u Vinogradskoj bolnici i u okviru svojih ingerencija napravit ću sve da se tamo situacija završi, ali postoji redoslijed postupanja: prvo mora ravnatelj, a potom Upravno vijeće… U njihovoj ingerenciji je većina stvari koje se moraju odraditi, a na kraju tog lanca sam ja. Neću dopustiti da pacijenti trpe nikakve interne probleme. Ostavka me nije iznenadila, ne znam motive, ali znam što slijedi – sjednica Upravnog vijeća i u ingerenciji Vijeća je biranje novog vršitelja dužnosti sve dok ne završi natječaj za novog ravnatelja. Sve mora biti u okviru zakonitih procesa, ali ova priča mora dobiti epilog što prije. Upravno vijeće je na zadnjoj sjednici bilo vrlo konstruktivno i dalo jasne elemente kako riješiti problem nedostatka radiologa, koji je za mene ključan", rekao je Beroš i dodao da ne zna tko će se prijaviti za novog ravnatelja i koga će se izabrati i da o tome ne odlučuje ministar.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!