Ostani doma
Novosti / Hrvatska

optužbe se nižu

Dramatično među liječnicima na funkcijama: Sutra stiže odluka o smjeni Dijane Zadravec

Dramatično među liječnicima na funkcijama: Sutra stiže odluka o smjeni Dijane Zadravec
Marko Prpić/PIXSELL

Novi v. d. ravnatelja do sutra treba odlučiti hoće li smijeniti prof. Dijanu Zadravec s mjesta predstojnice

Imenovanje predstojnika Klinike za očne bolesti prof. Zorana Vatavuka za novog vršitelja dužnosti ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice trebalo bi smiriti strasti na Radiologiji, ali i u cijelom KBC-u. Pacijenti koji se liječe po različitim odjelima uznemireni su skandalom i međusobnim sukobima koji tresu bolnicu, zovu i zabrinuti su hoće li to utjecati na zdravstvene usluge koje trebaju.

"Pacijenti su uzbuđeni, ali oni su nam u fokusu i sve ćemo učiniti da budu adekvatno zbrinuti, tu nema dvojbe. Situaciju u bolnici koja je eskalirala sada treba smiriti", kaže za Večernji list prof. Zoran Vatavuk.

Vezana vijest

Dijana Zadravec

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Novi v. d. do sutra treba odlučiti hoće li smijeniti prof. Dijanu Zadravec s mjesta predstojnice Zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju.

"Ta je odluka isključivo na ravnatelju. I do sada je nju ravnatelj mogao razriješiti ako smatra da treba", ističe Tomislav Dulibić, predsjednik Upravnog vijeća KBC-a. Dodaje da Upravno vijeće po Statutu jedino može rješavati žalbu u drugom stupnju.

Ravnatelj, u ovom slučaju v. d., pri donošenju odluke može i ne mora uvažiti mišljenje Povjerenstva za unutarnji nadzor i Radničkog vijeća. Može i raspustiti Povjerenstvo.


 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!