Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Nakon sjednice Vlade

Plenković o Milanoviću: 'Ne znam što je prevarant danas govorio, jer smo imali puno posla'

Ja mislim da Gordan u svom stilu odgovara na ove provokacije, rekao je premijer o Jandrokovićevoj Facebook objavi

Vlada je danas održala redovitu sjednicu, a na dnevnom redu su bile informacije o aktualnom stanju vezanom za epidemiju koronavirusa. U uvodnom dijelu premijer Andrej Plenković rekao je da je Hrvatska prebrodila najteži period, da su u krizi uspješno očuvana radna mjesta te da Hrvatska uz pomoć sredstava Nacionalnog plana oporavka i privatnih investicija ide prema fazi kreiranja radnih mjesta. 

I danas je Zoran Milanović žestoko opleo po premijer. Na pitanje prodaje li on boze, kako je rekao Andrej Plenković, Milanović je kazao: ”On je krkao boze i gusti sa šlagom, a ja sam pio pivo i viski. I kremšnite je krkao” tako da se očekuje žestok premijerov odgovor. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na početku konferencije Plenković je naglasio da je najbitnije referirati se na makroekonomske prognoze, dodavši da su prognoze Europske komisije ohrabrujuće.

''To znači da smo uspjeli kao društvo, kao država, sačuvali smo radna mjesta. Osim toga sve su članice Europske unije imale štetu od COVID-a, a mi smo još imali i dva potresa'', naglasio je premijer.  Naglasio je ovom prilikom da cjepiva ima dovoljno te ponovno ovom prilikom pozvao sve sugrađane da se cijepe.

Na upit upliće li se Vlada protuustavno u izbor Zlate Đurđević, kako je rekao Milanović, premijer je rekao: "Ne znam što je prevarant danas govorio, ne znam ni gdje je bio. Danas je indikativno da on nema odgovor na to što smo priopćili, nego zašto smo se oglasili. Sad bi mi trebala skakati na svaki njegov posjet SDP-ovom džepiću. Vlada ima pravo komentirati sve relevantne teme".

"Imate četvero kandidata, ali malo su u medijima", rekao je te je indikativnim ocijenio što se samo Zlati Đurđević daje toliko medijskog prostora, rekaviši da je ona pristala biti akter u nezakonitoj proceduri, dodavši da je tu stvar vrlo jasna.

Na upit koji zakon je Đurđević prekršila odgovorio je: "Nisam gledao njen nastup, ona često daje intervjue za određene medije. Zanimljivo je da se uvijek nju zove, iako ima još kandidata".

"Podsjećam da je Milanović krenuo u tezu o tome da će od njega predložena kandidatkinja za čelno mjesto Vrhovnog suda biti ona koja će čistiti ribu od glave, a riba koja smrdi je pravosuđe. Onda smo u toj proceduri kršenja zakona čuli gospodina Grbina, koji je izronio odnegdje", dodao je Plenković.

Na upit je li primjereno da Jandrovković postavi svoju sliku s plaže kao odgovor Milanoviću Plenković je odgovorio: "Bilo bi puno blagotvornije za hrvatski medijski prostor da hrpa licemjera i kukavica koje šute proteklih mjeseci na verbalno nasilništvo koje Milanović provodi mjesecima – ne šuti. Narativ koji Milanović ima u javnom prostoru nije slučajan, nego namjeran i tu on govori o sebi i zato je važno da akteri ne šute". 

Naglasio je kako napadi na medije, na druge aktere, na političare, na ovaj način srozavaju političku komunikaciju u Hrvatskoj.

Također je rekao: "Ja mislim da Gordan u svom stilu odgovara na ove provokacije".

"Ovo što ja radim, radim u fušu. Ja odgovaram na verbalno nasilništvo u fušu. Moj glavni posao je voditi računa o zdravstvenom sustavu, o cijepljenju, gospodarstvu, proračunu, javnim financijama, Schengenu, o euru", poručio je Plenković.

Također je dodao: "Ne može se netko na izborima izdavati kao normalan, a kasnije ponašati kao da nije. Što on zna tko je što pio dok je on ispijao pivo i viski? Kakva je to tema, koja je vrsta to diskursa, o čemu mi to govorimo?", komentirao je.

Nazvao je Milanovića prevarantom i partijcem s Dedinja.

"Milanović radi pritisak na Vrhovni sud u konkretnom predmetu, predmetu koji se odnosi na HDZ. Inputira da je pravosuđe devastirano u devedesetima. To u načelu ne bi trebao raditi predsjednik republike. On je pristran, bori se protiv vladajuće stranke", poručio je. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!