Ostani doma
Novosti / Hrvatska

TEST ZA OTVARANJE

Otkrivamo detalje prve velike probne 'svadbe' u Zagrebu: Bit će maksimalno 150 sudionika, hrana i piće su besplatni za sve!

Otkrivamo detalje prve velike probne 'svadbe' u Zagrebu: Bit će maksimalno 150 sudionika, hrana i piće su besplatni za sve!
Ilustracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Četiri su uvjeta koja moraju zadovoljavati oni koji će u subotu feštati na probnoj svadbi

Prva probna svadba na kojoj će se testirati mogu li se održavati takvi događaji bez mjera socijalnog distanciranja održat će se ove subote u Riverside Golf Zagreb na Jadranskoj aveniji. 

Kako doznajemo Nezavisna udruga ugostitelja u suradnji sa Stožerom civilne zaštite i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo održat će tijekom vikenda "probnu svadbu" kako bi se utvrdilo širi li se koronavirus na takvom događaju bez socijalnog distanciranja, ali uz uvjet da su prisutni cijepljeni ili su preboljeli bolest ili imaju negativan test.

Četiri uvjeta za sudjelovanje

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Rezultat nakon "probne svadbe" bit će temelj za kreiranje budućih epidemioloških okvira za slične događaje. 

Na probnoj zagrebačkoj svadbi u subotu maksimalno može biti 150 "gostiju", a izgledat će kao i sve ostale svadbe - trajat će od 20 sati u subotu do ranih nedjeljnih jutarnjih sati, dok će konzumacija hrane i pića za ovu posebnu svečanost za sve biti besplatna. 

Četiri su uvjeta koja moraju zadovoljavati oni koji će u subotu feštati na probnoj svadbi: moraju biti cijepljeni protiv bolesti COVID-19 drugom dozom cjepiva unazad najmanje 14 dana ili imati potvrdu da su preboljeli bolest COVID-19 u posljednjih 180 dana ili imaju negativan brzi ili PCR test na bolest COVID-19 u okviru od 48 sati prije početka eventa te pristati na obvezno PCR testiranje koje će se održati u organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. 

Vezana vijest

Andrej Plenković i Vili Beroš

Testirat će ih prije i nakon "svadbe"

Za one koji nisu preboljeli bolest ili nisu cijepljene, a bit će na subotnjoj "svadbi",  organizirat će se besplatno testiranje prije događaja, a sudionici će biti testirani i nekoliko dana nakon svadbe. 

Ako prođe bez širenja zaraze među sudionicima, nadajmo se da ćemo se ubrzo moći vratiti malo normalnijem "starom normalnom". 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!