Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Htio je poslati poruku

Kandidat za zamjenika vukovarsko-srijemskog župana o predizbornom sloganu 'Reci ne Oluji!': 'Osjećam se diskriminirano'

Kandidat za zamjenika vukovarsko-srijemskog župana o predizbornom sloganu 'Reci ne Oluji!': 'Osjećam se diskriminirano'
Pixsell

Ocijenio je da je akcija Oluja "bila najveće etničko čišćenje i stradanje Srba za koje još uvijek nitko nije odgovarao."

Nezavisni kandidat za zamjenika vukovarsko-srijemskog župana iz reda srpske nacionalne manjine i nositelj liste za Gradsko vijeće Vukovara Dragan Crnogorac rekao je u četvrtak da se osjeća diskriminirano zbog reakcija koje je izazvao njegov predizborni plakat i slogan "Reci ne Oluji".

Crnogorac je na konferenciji za novine rekao kako je od Državnog izbornog povjerenstva (DIP) kao i županijskog i izbornog povjerenstva Grada Vukovara dobio zahtjev da se očituje o predizbornom plakatu i sloganu "Reci ne Oluji!".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Htio bih pitati Državno izbono povjerenstvo smijemo li uopće govoriti o Oluji ili je to nama zabranjeno, a ako je, neka onda javno kažu da je Srbima o tom zabranjeno govoriti. Ili od nas očekuju da o Oluji samo govorimo pozitivno i slavimo Oluju kao što su neki od srpskih političara to i učinili", rekao je Crnogorac.

Po njegovim riječima, takvim plakatom i sloganom htjelo se poslati poruku biračima Srbima u Hrvatskoj kako "mi nećemo biti oni koji prodaju vjeru za večeru". "I to je ono što mogu da očekuju od nas", istaknuo je Crnogorac.

Vezana vijest

Andrej Plenković i Vili Beroš

Po njegovim riječima, nije mu jasno što da odgovori DIP-u,  jer ne zna gdje je pogriješio

Ocijenio je da je akcija Oluja "bila najveće etničko čišćenje i stradanje Srba za koje još uvijek nitko nije odgovarao." Također je ustvrdio kako imena srpskih žrtava nema nigdje, a uklonjene su, rekao  je, i s popisa žrtava stradalih u Vukovaru u Domovinskom ratu koje su ispisane na pločama koje se nalaze u Franjevačkom samostanu u Vukovaru.

"Smatrate li da bi mi trebali slaviti to što je 250.000  ljudi protjerano iz Hrvatske, više od 20.000 kuća spaljeno i ubijeni brojni civili? Trebamo da prikrivamo svoja osjećanja. To su i naše kuće", rekao je Crnogorac.

Rekao je i da se njegovi predizborni plakati u Vukovaru uklanjaju i da ih više nema nigdje u gradu.

Ustvrdio je i kako je na izbornim listama za Gradsko vijeće Vukovara više Srba nego Hrvata.

Također je rekao, da o pravima Srba i njihovim osjećanjima nitko ne govori.  "Jako se puno priča kako su prava Hrvata u Srbiji ugrožena i da bi bilo dobro kada bi oni imali prava barem ista kao Srbi u Hrvatskoj. E, sad vidite kako je nama. Mi ne smijemo pričati o nekim stvarima jer se tada vrijeđaju osjećaji Hrvata dok o osjećajima Srba nitko ne govori", rekao je Dragan Crnogorac.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!