Ostani doma
Novosti / Hrvatska

stižu autobusi

Stožer o prelasku granice na dan izbora: 'Manja je šansa da netko iz susjedne zemlje donese infekciju, nego susjed na birčkom mjestu'

Ta mogućnost da se u roku od 12 sati uđe u Hrvatsku i napusti teritorij, ako postoje neodgodivi razlozi, postojala je i prije, rekao je Božinović

Na konferenciji Nacionalnog stožera jedna od aktualnih tema su bili izbori i prelazak granice. Na pitanje o odluci o dolasku na glasanje i prelasku granice, kao i što je s izbornim stožerima, Božinović je naglasio kako ranije to nije bio neodgodiv razlog jer nije bilo izbora. Ali ne radi se ni o čemu novom.

Ta mogućnost da se u roku od 12 sati uđe u Hrvatsku i napusti teritorij, ako postoje neodgodivi razlozi, smatraju da je ostvarivanje biračkog prava kao temelja demokracije neodgodiv razlog.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"On nije bio taksativno naveden, ali policija je sama prosuđivala može li se podvesti pod tu kategoriju. Ta mogućnost nije nova, ona već postoji kad se govori o prelasku granice", naglasio je.

Vezana vijest

Stožer danas

I epidemiolog Bernard Kaić je komentirao najavu dolaska autobusima na glasanje:

“Kretanje ljudi povećava šansu za prijenos bolesti s jednog kraja zemlje na drugi. Što se tiče ulaska iz susjednih zemalja, ne vidim da bitno povećava rizik s obzirom na to da imaju bolju epidemiološku situaciju nego mi, da budemo iskreni. Manja je šansa da netko iz susjedne zemlje donese infekciju, nego susjed ako se ne bude pridržavalo mjera na biračkim mjestima”, poručio je. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!