Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Intervju

Zadravec u RTL Danas: 'Ne štetim stranci. Borim se protiv korupcije. Jandroković treba biti pažljiviji u izjavama'

Danas je Jandroković rekao da izjave Zadravec nanose štetu HDZ-u

Danas je glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao da izjave smijenjene predstojnice Vinogradske Dijane Zadravec nanose štetu HDZ-u. Ali, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković to danas nije želio tako opisati.

Ona je pak Jandrokoviću uzvratila da bi "trebao biti pažljiviji u svojim izjavama":

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jandroković kaže da štetite stranci. Je li doista tako? 

Ne bi se složila. Nadam se da gospodin Jandroković govori u svoje osobno ime, a ne kao predsjednik Sabora. Kako bi mogla štetiti stranci ako ukazujem na korupciju, a plan i program naše stranke je borba protiv korupcije. 

Kako se osjećate sada kad vrh stranke, a Gordan Jandroković to svakako je, vam je okrenuo leđa?

Potpuno sam sigurna da ova borba protiv korupcije, a korupcija šteti HDZ-u, ne može štetiti stranci. Ja ne štetim stranci. Ušutkavanje osobe koja svojim osobnim i profesionalnim integritetom ukazuje na određene nepravilnosti i korupciju, može
štetiti samo hrvatskom narodu kojemu se ne pruža ono što bi trebalo biti u javnozdravstvenom sustavu. Ja svojim djelovanjem radim na tome da građani RH mogu dobiti ono što svatko od njih zaslužuje.

Očito se Jandroković s tim ne slaže.

Što gospodin Jandroković hoće time reći? Mislim da bi morao biti pažljiviji u svojim izjavama. 

Je li vas kontaktirao netko drugi iz vrha stranke?

Nije.

Je li vas možda on kontaktirao?

Nije. 

Očekujete li neki poziv? 

Ne znam. Moji brojevi telefona su im dostupni, mogu me sigurno kontaktirati. 

Spominju se SMS poruke koje vi imate od Gordana Jandrokovića. O čemu se radi? Koji je sadržaj poruka?

Nemam poruke od gospodina Jandrokovića. To vam je kriva informacija, ali imam saznanje koje ukazuje da je gospodin  Jandroković se zalagao da gospodin ravnatelj Zovak, sad već bivši, ostane na tom mjestu u drugom mandatu. 

Na koji način se zalagao? 

Na način da je intervenirao da se on i u drugom mandatu izabere. 

Želim da objasnite jednu stvar. 17 ljudi tvrdi istu stvar, da ih vi maltretirate, a vi tvrdite da iza toga stoji nešto drugo.

To je jedna manipulacija. Prijave su potpuno neutemeljene, s lakoćom se na njih mogu očitovati. One će biti odbačene.  Radi se o grupiranju interesa privatnih ustanova. Žele radiologiju privatizirati. Moja smjena je nezakonita. Ja nisam dopuštala da se iz privatnih klinika pacijenti šalje na radiologiju i zaobilaze liste čekanja. 

Kako će sve ovo završiti? Hoćete se vratiti na posao?

Moja smjena je nezakonita. Uložit ću prigovor na to, što će biti dalje ja ne znam. Nemojmo zaboraviti, ja sam supspecijalist radiologije s europskom i hrvatskom diplomom, sveučilišna profesorica. Ja jako dobro znam svoj posao. Da li će to biti u Vinogradskoj gdje njima smetam, ne znam, vidjet ću. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!