Ostani doma
Novosti / Hrvatska

nakon pobjede

Marko Jelić za Danas: 'Prljavu kampanju nitko ne cijeni, to pokazuje da nemaju ideja'

Nakon tri desetljeća Šibensko-kninska županija više nije utvrda HDZ-a. Gorana Pauka, koji je bio župan od 2006. godine, na izborima je uvjerljivo porazio nezavisni Marko Jelić, dojučerašnji gradonačelnik Knina.  Zanimljivo je da je Pauk u Šibeniku dobio 3 i pol tisuće glasova manje od HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Željka Burića, koji je prema rezultatima izbora za Gradsko vijeće popularniji od same stranke. 

Najprije je skinuo s trona "kninsku kraljicu" Josipu Rimac, a sada nakon 3 desteljeća vladavine HDZ-a u Šibensko-kninskoj županiji, doktor molekularne biologije iz Knina Marko Jelić s uvjerljivih 61 posto glasova pobjedio je i dojučerašnjeg HDZ-ovog župana koji je na toj funkciji bio zadnjih 16 godina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Koji je recept i kako ste uspjeli?

Recept je jednostavan, pošteno i marljivo raditi, imati ideje i biti uporan.

Po čemu je Knin drugačiji sada nego prije četiri godine što  smatrate svojim glavnim postignućem?

Jednakost, nema više stranačkog niti bilo kakvog klijentelizma. Ono što ste mogli primijetiti i tijekom izbora nije bilo rasprave o nacionalnosti, ljudi se bave konkretnim stvarima.

HDZ prilično moćan na ovom području, to je jedna od utvrda HDZ, kako ste gradili kampanju?

Mi nismo pričali o nikome droge, nego o sebi o provedenim projektima i sebi, a građani su to prepoznali. Prljavu kampanju nitko ne cijeni, to pokazuje da nemaju ideja.

Koji su glavni projekti? 

Ono što ćemo napraviti, organizirati županijsku upravu, drugo sastati se načelnicima i gradonačelnicima općina i to na redovitoj bazi. Puno je projekata i planova.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!