Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Dan poslije

Pogledajte raspravu Plenkovića s RTL-ovim Petrom Panjkotom i drugim novinarima o kampanji: 'Malo ste prebahati'

Nakon sastanka vladajuće koalicije premijer je izašao pred novinare i ostao pri pozicijama o kojima se pisalo jučer

Tema sastanka vladajuće koalicije na nacionalnoj razini očekuje se da će biti, između ostalog, rezultati lokalnih izbora. Poslije sastanka očekuju se izjave za predstavnike medija, prvenstveno predsjednika Vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića.

Jučer je predsjednik HDZ-a izjavio da je njegova stranka odnijela "uvjerljivu i apsolutnu pobjedu", a za to što HDZ nije imao i bolje rezultate, u prvom redu je okrivio medije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jučer je, također, komentirao i poraz Radimira Čačića na izborima za novi mandat varaždinskog župana. Rekao je da se koalicijska suradnja s njegovim Reformistima nastavlja i da je suradnja na nacionalnoj razini dobra. 

Nakon sastanka koalicije, Plenković je rekao da je "sve bilo dobro", da "koalicija funkcionira normalno".

A onda je krenuo razgovor o jučerašnjim izjavama.

Vezana vijest

mojmira

"Što se tiče priopćenja politološkog društva, meni je žao da nisu reagirali kad je Milanović govorio o Puhovskom, to je bilo daleko gore. Ono što sam ja rekao je činjenica, istina", ostao je Plenković pri stavovima od jučer kada je analitičara Dražena Lalića nazvao "plaćenikom".

"Nije u redu da je netko tko je predstavljen kao stručni analitičar, dva dana prije prvog kruga izbora, ima tako teške negativne kvalifikacije o kandidatu HDZ-a, a nekoga drugoga maltene doživljava kao svoga. To nije objektivno i nepristrano i nije OK. Nije da ja zabranjujem nekome da govori što misli, ali Lalić treba reći da je njegova opcija lijeva. On je lijevi agitator”, rekao je Plenković.

Vezana vijest

Andrej Plenković

"Lalić se referirao o HDZ-ovom kandidatu na najbrutalniji mogući način. Izvrijeđao ga je. U svakom slučaju, ja ću govoriti što hoću", ustrajao je.

Slijedila je žustra rasprava s novinarom RTL-a Petrom Panjkotom.

“A što vi mislite da Ivan Radić nije bio moj izbor? Ne znam s kojom ste vi agendom tu došli. Vi ste namjerno stavljali krivo ime našem kandidatu. Kome vi prodajete te priče? Moja priča je sasvim točna i istinita, to je jednostavno tako. Ništa neće promijeniti moj stav i moju želju da to govorim”, kazao mu je Plenković i nastavio da "ne zna odakle teza da su Mihanović i Filipović njegovi kandidati, a Radić nije".

Predsjednik HDZ-a nastavio je u tonu u kojem je govorio i jučer.

"Marko, podsjetite gospodina što je rekao, kad ne vjeruje sebi", rekao je Plenković svom glasnogovorniku.

Vezana vijest

"Svi su mediji pratili utakmice u četiri velika grada, a imali smo 567 utakmica. A sve se svelo na ankete u četiri velika grada. Govorim vam da je ovdje postojao jasno vidljiv napor da se izvrši napad na kandidate HDZ-a u Zagrebu i Splitu", rekao je uz opasku da je to morao vidjeti svatko inteligentan ili trijezan.

Tijekom rasprave s novinarima Plenković je rekao da nije znao da je HDZ Trešnjevke bio prvi koji je pogrešno potpisao HDZ-ovog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika, i to još u veljači. 

Slijedilo je pitanje Hrvoja Krešića s N1 zašto je toliko fiksiran na medije. Ali, Plenković je uzvratio da na medije uopće nije fiksiran:

"Uopće nisam fiksiran na medije. Da jesam, ne bismo pobjeđivali sa 15 županija, 75 posto županija, 45 posto gradova općina, nakon onakvog mandata lani, najuvjerljive pobjede HDZ-a."

Krešić je predsjedniku HDZ-a na to rekao da stalno kritizira medije, strukovne organizacije:

"Čovjek bi pomislio da želite uređivati. Rado ćemo vam pružiti tu priliku, imamo jedno otvoreno mjesto. Doduše za studente, ali kad jednom uđete unutra, penjete se po piramidi, brzo to dođe."

Plenković to nije dobro primio:

Vezana vijest

Andrej Plenković

"Gospodine Krešić, sad već idete u duboke ofsajde. Malo ste svi skupa postali prebahati. Govorim to kao predsjednik Vlade, koji rješava teže probleme svakoga dana nego vi. A ovo da si umišljate da možete nastupati ovdje prema meni profesorski i glumatati tipa dođite raditi kao student na producentsku kuću i to iz Luksemburga, to sebi objesite kući na čavao pa gledajte tu poruku."

"Jednako kako vi prema nama nastupate cijelo vrijeme", uzvratio mu je Krešić.

"Ono što vi ovdje radite je sitni bezobrazluk koji ste si danas dopustili, ali više nećete", zaključio je Plenković tiskovnu konferenciju koju je potom napustio.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!