Ostani doma
Novosti / Hrvatska

gužve na cestama

Kolone kao i predkrizne 2019., poznato i koliko turista boravi u Hrvatskoj: 'Možemo reći da dolazi do normalizacije...'

Najviše turista u ovom je trenutku u Istri

Prvi dan produljenog vikenda izgledao je gotovo kao prije pandemije - promet je bio pojačan na većini cesta u smjeru mora i na graničnim prijelazima. 

Kolona vozila na ulazu na autocestu na naplatnoj postaji Lučko oko podneva je bila duga više od 6 kilometara, a u samo 4 sata, od 8 ujutro do podneva, ondje je prošlo 15 tisuća vozila. Ta brojka usporediva je s količinom prometa iz predkrizne 2019.

Vezana vijest

Gužve na cestama

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Reporter RTL-a Boris Mišević bio je na graničnom prijelazu Bregana gdje je razgovarao s voditeljem smjene Postaje granične policije Bregana, Nikolom Jelićem.

"Možemo reći da dolazi do normalizacije prometa. Možemo reći da je u Hrvatsku danas ušlo preko 12 tisuća ljudi. Možemo reći da je značajan porast u odnosu na prošlu godinu. Dolaze najviše iz susjednih zemalja: Slovenije, Italije, Njemačke, Austrije...", kazao je gost RTL-a Danas i dodao:

"Imali smo slučajeve da neke države koriste covid potvrdu. To nam značajno ubrzava proces...", kaže.

Potom je objasnio što sve osim covid potvrda treba imati da bi se moglo ući u Hrvatsku.

Inače, u Hrvatskoj, prema podacima sustava eVisitor, trenutačno boravi oko 125 tisuća turista, od čega je 110 tisuća inozemnih. Najviše turista u ovom je trenutku u Istri - 51 tisuća, na Kvarneru su 22 tisuće, a u splitskoj i zadarskoj županiji oko 15 tisuća turista. 

Najviše stranih gostiju stiglo je iz Njemačke - njih 55 tisuća, zatim Austrije - 16 tisuća, te Poljske, Slovenije i Češke. U odnosu na Tijelovo prošle godine, danas je u Hrvatskoj triput više turista, ali ipak upola manje nego rekordne 2019. godine. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!