Ostani doma
Novosti / Hrvatska

IMA VEĆINU U SKUPŠTINI

HDZ-ovom županu dio pročelnika dao mandate na raspolaganje: 'Ustrajat ću da oni koji su došli s politikom, s politikom i odu'

HDZ-ovom županu dio pročelnika dao mandate na raspolaganje: 'Ustrajat ću da oni koji su došli s politikom, s politikom i odu'
Damir Spehar/PIXSELL

Župan Marko Marušić će se već sutra sastati s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem

HDZ Bjelovarsko-bilogorske županije u ponedjeljak je objavio da će imati većinu u Županijskoj skupštini, i to u suradnji s HSLS-om i Demokratskim HSS-om.

 Riječ je o strankama s kojima je HDZ surađivao na proteklim lokalnim izborima i za sada se ne razmišlja o dodatnoj potpori, izjavio je  župan Marko Marušić (HDZ) na konferenciji za novinare.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Kao većina, bit ćemo otvoreni za kvalitetne prijedloge iz oporbenih redova, ali za sada ne razmišljamo o pojačanjima", kazao je Marušić.

Sutra sastanak s Andrejem Plenkovićem

Dodao je i kako će se već u utorak sastati s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem kako bi se pronašlo rješenje za dovršetak izgradnje nove bjelovarske bolnice koja je, ustvrdio je Marušić, prezadužena.

Dodao je i da je tijekom vikenda obavio razgovore s pročelnicima te da mu je dio njih stavio mandate na raspolaganje. "Namjeravam ustrajati na tomu da oni koji su došli s politikom, s politikom i odu", poručio je Marušić.

Vezana vijest

Puljak i Krstulović Opara

Na proteklim izborima za Županijsku skupštinu najviše mandata osvojila je NL Damira Bajsa, njih 13. Slijedi HDZ s 11 mandata, potom HSLS sa šest mandata, SDP s tri mandata te DHSS s dva mandata.

Važno je i da će se broj članova Županijske skupštine sa sadašnjih 37 povećati na 39 nakon dodatnih izbora za predstavnike srpske nacionalne manjine.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!