Ostani doma
Novosti / Hrvatska

osnovao radnu skupinu

Nakon smrti 13-godišnjeg dječaka: Beroš želi zabraniti prodaju energetskih napitaka maloljetnicima

Nakon smrti 13-godišnjeg dječaka: Beroš želi zabraniti prodaju energetskih napitaka maloljetnicima
Matija Habljak/PIXSELL

Poslao je dopis na adrese petero ministara od kojih traži da imenuju predstavnika svog ministarstva kako bi sudjelovali u radu radne skupine

Ministar zdravstva Vili Beroš pokreće hitnu akciju za zabranu energetskih napitaka za maloljetnike.

Poslao je dopis na adrese petero ministara od kojih traži da imenuju predstavnika svog ministarstva kako bi sudjelovali u radu radne skupine, koja treba utvrditi okvire za smanjenje dostupnosti energetskih pića maloljetnicima kroz zabranu i druga ograničenja, piše Večernji list.

Vezana vijest

Hitna pomoć

Postupak nakon smrti 13-godišnjeg dječaka

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Uzimajući u obzir potencijalnu štetnost energetskih pića za zdravlje i život s naglaskom na problem konzumacije maloljetnika, Ministarstvo zdravstva u postupku je osnivanja radne skupine te Vas sukladno tome molimo za imenovanje predstavnika ispred Vaše institucije koji će sudjelovati u radu predmetne radne skupine", stoji u današnjem dopisu kojeg potpisuje ministar Vili Beroš. 

Dopis je upućen na Tomislava Ćorića, ministra gospodarstva, Ninu Obuljen Koržinek, ministricu kulture, Zdravka Marića, ministra financija, Mariju Vučković, ministricu poljoprivrede i Radovana Fuchsa, ministra obrazovanja. 

Beroš ovu radnu skupinu osniva samo dva dana nakon teksta Večernjeg listakoji je progovorio o štetnosti konzumiranja energetskih napitaka za djecu i mlade i smrti trinaestogodišnjeg dječaka.

Dječak se srušio u garaži zagrebačkog trgovačkogcentra nakon što je s prijateljima bio u kinu i ondje navodno pio energetski napitak. U bolnici su otkrili ranije neprepoznato oštećenje srčanog mišića. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!