Ostani doma
Novosti / Hrvatska

razgovarao Petar panjkota

Mirka Jozić za RTL odgovara na optužbe nove administracije: 'Tomašević može financijsku situaciju popraviti za par mjeseci'

'Ovo što su se skupili neki dugovi u gradskom proračunu prema dobavljačima, te obveze se zaista jako lako riješe, ja od toga ne bih radila dramu', kaže

Odlazak iz Grada je najavila, a evo što na prozivke novog gradonačelnika za RTL odgovara pročelnica za gospodarstvo, Mirka Jozić!

S njom je razgovarao Petar Panjkota.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gospođo Jozić, kako tumačite da još niste dobili poziv na sastanak s novim gradonačelnikom i što od tog sastanka očekujete?

Pa dobro, trebamo shvatiti da novi gradonačelnik treba sagledati situaciju, upoznati se sa osnovnim stvarima. Napravio je primopredaju, treba pogledati malo i tu dokumentaciju, vjerujem da ćemo ovaj tjedan i mi pročelnici doći na red.

Od prošlog tjedna se govori da je financijska situacija loša. Danas je gradonačelnik konkretno rekao da je to zbog tri godine neodgovornog upravljanja gradom. Kako to komentirate?

Vezana vijest

Tomislav Tomašević

Ja se s tim, naravno, apsolutno ne slažem. Financijska situacija u jednom gradu vam ovisi o kvaliteti usluge koju želite pružiti, o visini cijene tih usluga i o visini prihoda. On može tu situaciju popraviti za par mjeseci, ako će podići cijene ili pružati nižu kvalitetu usluge nego što smo mi dosad radili, onda može vrlo brzo na računu imati sto milijuna kuna rezerve, ako je to to što se želi postići.

Hoćete li vi gradonačelniku na tom sastanku sugerirati kako da se dalje upravlja financijama?

Ako me bude pitao, ja ću mu reći, ali mu nemam namjeru sama dijeliti savjete. Ovo što su se skupili neki dugovi u gradskom proračunu prema dobavljačima, te obveze se zaista jako lako riješe, ja od toga ne bih radila dramu nego bih sjela i riješila to za sedam dana.

Prema ovome što govorite, nema potrebe da, recimo, ZET-ova polusatna karta od četiri kune poskupljuje?

To sve ovisi kakvu će tko politiku raditi prema javnom prijevozu. Ako netko želi imati raspoloživ i dostupan javni prijevoz, onda mora imati i nisku cijenu. Mi svakako želimo da se svakom više isplati ići autobusom ili tramvajem i mislimo da bi na tome trebala ustrajati i buduća gradska uprava.

Vezana vijest

Zoran Milanović

Samo za kraj nam recite što je s ostalih 26 pročelnika? Mislite li im sugerirati da naprave takav častan uzmak kao vi?

Nemam namjeru nikom ništa sugerirati, svi mi imamo svoje živote i poglede na stvari, osobno imam puno radnog iskustva, osjećam se jako spremnom za raditi bilo koji posao, hoću li raditi nešto samostalno ili se zaposliti u nekoj firmi, tako je nebitno.

Znači, možemo zaključiti da idete u privatni sektor?

Idem, da.

Puno vam hvala na razgovoru.

Hvala vama.  

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!