Ostani doma
Novosti / Hrvatska

predsjedništvo hdz-a

Kapulica razočaran Milanovićem: 'Imamo predsjednika koji želi biti štemer'; Anušić opleo po bivšem ministru branitelja

Mario Kapulica i Ivan Anušić komentirali su izjave predsjednika Zorana Milanovića kako premijer Andrej Plenković ima lažnu dijagnozu za anemiju.

Mario Kapulica i Ivan Anušić komentirali su izjave predsjednika Zorana Milanovića kako premijer Andrej Plenković ima lažnu dijagnozu za anemiju.

Kapulica je rekao kako je od prvog dana stvaranje Republike Hrvatske u politici i da je mislio da se od odlaska Stipe Mesića Hrvatska neće suočiti s obnašateljem dužnosti predsjednika Republike koji će do te mjere redikulizirati političku scenu. Međutim, naglasio je kako ovo od predsjednika Milanovića nije očekivao: 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nažalost, izgleda da ta procjena nije bila dobra, da je bila pogrešna i da smo u predsjedniku koji je, kada je bio kandidat govorio da će se zalagati protiv svake bahatosti, omalovažavanja na političkoj sceni došli do predsjednika koji to radi na dnevnoj bazi."

Rekao je kako je njim u HDZ-u jako žao zbog toga te dodao kako se postavlja pitanje koja je svrha takvog izričaja: "On se danas nije osvrnuo samo na pitanje proslave obljetnice Oluje jer bi to ostalo samo na različitim mišljenjima njega i premijera, a ovako je, kaže, povod bio da još jednom iznese svu salvu uvreda."

Vezana vijest

Ministar Božinović na Bregani o prelasku granice s Covid potvrdom (thumbnail)

Lažne dijagnoze? 

Rekao je kako o dijagnozama koje uspostavlja Milanović ne bi htio puno govoriti: "I kakve veze eventualne dijagnoze imaju s proslavom Dana državnosti. To ima jednake veze kao i konstatacija o nečijem skljokavanju na 35 stupnjeva da nije borac."

"Mi imamo predsjednika koji želi biti štemer i piti viski, a ne limunadu. Ne pamtim da je itko imao predsjednika koji je imao taj silni poriv da tako vodi državu. Trebao je voditi računa o tome da više nije član SDP- a i da bi trebao raditi na tome da Hrvatska ide naprijed. Ja ni u jednoj njegovoj izjavi to ne vidim. Trebao graditi politiku koja je konzistentna u kojoj i predsjednik sudjeluje u konsolidaciji hrvatskog političkog života”, rekao je Kapulica

Rekao je i kako ne zna kako bi objasnio takav stav. Kaže kako je nešto drugačije između Milanovića koji se kandidirao i Milanovića sada: 

“Nešto je potpuno različito od onog Milanovića koji se kandidirao i nastupao u prvim mjesecima i koji je rekao da neće biti ni korektivni faktor, to se negdje putem izgubilo. Pitanje je gdje i zašto. On inzistira na političkom izričaju koji želi destabilizirati parlamentarnu većinu, HDZ i vladu. Ali to neće proći jer je HDZ na prošlim izborima dobio najbolji rezultat ikad." 

Vezana vijest

Zoran Milanović

"Nije da ja njemu dociram, ali nadao sam se da će predsjednik..."

Nakon Kapulice, javnosti se obratio i Anušić te rekao kako je predsjednik izabran od strane birača te kako bi "trebao imati uljuđeniju komunikaciju i rječnik koji bi trebao biti primjer preko kojeg bi se svi mi koji ga slušamo, ipak ponosili onime što kaže."

"Nije da ja njemu dociram, ali nadao sam se da će predsjednik koji mene predstavlja, predstavljati na drugačiji način i ovim putem to želim poručiti javnosti i predsjedniku”, rekao je Anušić

Istaknuo je kako smatra da se iza pitanja lokacije za održavanje proslave obljetnice Oluje, stoji neka dublja anegdota, nakon čega je pročitao Tuđmanov govor i nastavio: 

“Prvo, mislim da je tema potpuno deplasirana i deplasirano je s tom temom komunicirati preko medija dva mjeseca prije proslave. Mislim da je to tema gdje predsjednik i premijer moraju sjesti bez kamera i dogovoriti. Ako postoji politička volja može se proslava održati i u drugom gradu, ali proslava Dana pobjede se održava u Kninu, kao i što se dan sjećanja održava u Vukovaru, ne treba mijenjati i nema potrebe."

"Ja bih radije htio vidjeti predsjednika da se počnemo baviti ozbiljnijim problemima. Idemo probati riješiti 1800 Hrvata i Hrvatica koje još uvijek ne možemo pronaći. Mislim da bi tu njegov angažman bio puno plodonosniji", rekao je Anušić i osvrnuo se na izjavu predsjednika koji je upitao zar branitelji nisu imali dostojanstvo prije ove Vlade.

"Nisu bili dostojanstveni pod ministrom Predragom Fredom Matićem. Tada su drugačiji bili odnosi, drugačija komunikacija. Poruke braniteljima od ministra su bile drugačije. Sjećam se određenih poruka koje je Matić slao."

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!