Ostani doma
Novosti / Hrvatska

epicentar

Zbog potresa se u školi u Vrpolju urušio strop, a u učionicama popucali zidovi: 'Ne želimo stvarati paniku, nastava ide dalje'

Zbog potresa se u školi u Vrpolju urušio strop, a u učionicama popucali zidovi: 'Ne želimo stvarati paniku, nastava ide dalje'
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Osnovnu školu u Vrpolju pohađa 60-ak djece od prvog do osmog razreda


Preko 80 godina stara zgrada Osnovne škole u Vrpolju, gdje je bio epicentar jutrošnjeg potresa, zadobila je veća oštećenja. U većini prostorija napuknuti su zidovi, a pao je i dio stropa na prvom katu zgrade.

"Izgleda da su oštećenja nastala na gotovo svim spojevima zida i plafona. U informatičkoj učionici zid je skroz napuknuo, oštećen je i zid u uredu ravnateljice, a čini se da je narušena i statika zgrade. Uskoro nam stiže statičar koji će sve detaljno pregledati i utvrditi stanje, a dolazak je najavio gradonačelnik Željko Burić s pročelnicom za društvene djelatnosti Mirjanom Žurić", ispričao je za ŠibenikIn zamjenik ravnateljice Stipe Komadina

Urušen dio stropa u školi u Vrpolju

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osnovnu školu u Vrpolju pohađa 60-ak djece od prvog do osmog razreda. Nastava se u školi danas odvija normalno, a djeci su dane upute kako se ponašati u slučaju ponovnog potresa.

"Ne želimo stvarati paniku, nastava ide dalje. Prije par mjeseci imali smo vježbe evakuacije tako da su svi upućeni u protokol", kazao je zamjenik ravnatelja. 

Nesreća kod Vrpolja

Nastava se u Osnovnoj školi Vrpolje odvija u tri zgrade, s tim da se glavni dio odvija u središnjoj zgradi staroj 83 godine. 

"Zgrada je derutna i nužni su zahvati. U središnjoj zgradi smještena su četiri razreda i tu je sva administracija. Škola je u projektu za energetsku obnovu i nadamo se da će to sada napokon ići. Čekamo natječaj pa da se to napokon riješi jer ima tu još puno problema i stvari koje predstavljaju opasnost", zaključuje Komadina. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!