Ostani doma
Novosti / Hrvatska

smiruje situaciju

Jandroković predstavio novi režim rada Sabora: 'Broj zastupnika u sabornici povećava se na 71'

Komentirao je i Milanovićee izjave

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković potvrdio je u utorak da će se broj zastupnika koji mogu biti u sabornici, zbog povoljnije epidemiološke situacije, sa 41 povećati na 71.

Ukupno 77 osoba može biti u sabornici, budući da uvijek imamo predstavnike Vlade, stručne službe, tajnika, dogovorili smo se da 71 zastupnik sjedi u sabornici, ostali u ostalim dvoranama, rekao je Jandroković nakon sjednice saborskog Predsjedništva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predsjedništvo je, izvijestio je, u „konstruktivnom ozračju“ dogovorilo kako će se brojevi rasporediti po klubovima. Nađen je ključ po kojemu su se veće stranke odrekle nekoliko zastupnika, odnosno mjesta, u korist manjih.

Dogovoreno je i nošenje maski, one su i dalje obveza, s tim da će se kod repliciranja, traženja stanke, povrede Poslovnika, dakle kad se govori s mjesta, moći skinuti.

I u ime kluba i  pojedinačno, zastupnici će ubuduće govoriti za govornicom, iza pleksiglasa, a zahvaljujući njemu, ni predsjedavajući ubuduće neće morati nositi maske.

Jandroković je izvijestio da je Uže predsjedništvo dogovorilo dva pokroviteljstva, Odboru za poljoprivredu za događaj u studenom u Šibeniku, te za humanitarnu akciju u srpnju u Petrinji.

Hrvatski sabor će se uključiti kao pokrovitelj humanitarnog teniskog meča i ostalih događaja povezanih s tim, najavio je Jandroković.

Vezana vijest

Zoran Milanović

Komentirao je i jučerašnju izjavu predsjednika države Zorana Milanovića, koji je izjavio da premijer Andrej Plenković ima lažnu dijagnozu anemije te da je to iskoristio da bi izbjegao služenje vojske.

''Milanovićev govor mi je govor koji nije prihvatljiv, posebno kad se govori o nečijem zdravlju. To je pitanje dobrog odgoja ponašanja, takvo nešto treba prestati'', komentirao je Jandroković.

''Ako se ne slažemo u tome gdje će se Oluja održati, nije potrebno i potpuno je pogrešno vrijeđati onoga koji ima drugačije mišljenje od onoga kakvo imaš ti'', dodao je.

Kaže kako se treba prestati miješati argumentiranu raspravu i vrijeđanje koje se kontinuirano pojavljuje u javnom prostoru. Smatra da je najvažnije da prestane uvredljiva komunikacija.

''Koliko god sam mogao izbjegavao sam vrijeđati druge, i sam sam nekad podlegao pritisku i uzvratio, ali sada javno pozivam, 'ajmo stati. Zašto bismo se oko obilježavanja važne obljetnice svađali?'', rekao je Jandroković.

Za Mladića očekuje najoštriju moguću kaznu.

''On to zaslužuje'', izjavio je predsjednik Sabora.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!