Ostani doma
Novosti / Hrvatska

na čiovu

Poljaci gradili niti metar i pol od mora i susjedu srušili zid! Nakon 2 dana stopirani bespravni radovi

Poljaci gradili niti metar i pol od mora i susjedu srušili zid! Nakon 2 dana stopirani bespravni radovi
Ivo Cagalj/PIXSELL

Radi se o dogradnji velikog aneksa ispred postojećeg objekta, na površini većoj od 120 kvadrata, na samoj plaži niti metar i pol od mora

Poljski državljani u Arbaniji na Čiovu gradili su bez dozvole na pomorskom dobru. Srećom, nakon dva dana bespravni radovi su zaustavljeni. Za sada su radi o zabrani radova.

Poljaci su gradili ni metar i pol od mora. Građani su sporne zahvate prijavili na županijsku aplikaciju "Pomorsko je dobro". Sve je proslijeđeno inspekciji Ministarstva mora, pa Državnom odvjetništvu, Građevinskoj inspekciji i Lučkoj kapetaniji, piše Slobodna Dalmacija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Masovni radovi odvijali su se na adresi Cesta domovinske zahvalnosti 101 u Arbaniji. Investitori nemaju ishodovanu dozvolu za radove takvog opsega, nemaju ni prijavljeno gradilište. Radi se o dogradnji velikog aneksa ispred postojećeg objekta, na površini većoj od 120 kvadrata, na samoj plaži niti metar i pol od mora, šireći se na prostor pomorskog dobra plaže.

Vezana vijest

Tomislav Tomašević

''Ušli su i u tuđi posjed rušenjem tuđeg zida, te totalno ogolili okućnicu susjeda koji žive u Njemačkoj i na taj način njihove stvari koje su se nalazile u dvorištu izložili mogućoj krađi jer su srušili zid i zaštitnu ogradu, bez dozvole, i uz izričitu napisanu zabranu rušenja tog zida od strane vlasnika susjedne parcele'', stoji u dopisu zabrinutih građana.

''Sadašnji vlasnici i izvođači radova su Poljaci, koji su tek nedavno kupili kuću, novi vlasnik kuće je tvrtka iz Češke, s jednim zaposlenim! Vlasnik je tvrtka "New generation sicars and service". Došli su u Hrvatsku, bez imalo respekta prema našoj državi, našim propisima, zakonima i stanovnicima. Prijave smo proslijedili svima i molimo vas nadzor i uviđaj u svrhu zaštite pomorskog dobra te sprječavanju devastacije i neovlaštene izmjena na pomorskom dobru'', napominju građani.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!