Ostani doma
Novosti / Hrvatska

spašeni životi

Pogledajte snimku dronom požara zgrade u Trnskom: 'Vatrogasci su krenuli u roku od 60 sekundi...'

Pogledajte snimku dronom požara zgrade u Trnskom: 'Vatrogasci su krenuli u roku od 60 sekundi...'
Facebook/Vatrogasna postrojba Zagreb

U zagrebačkoj policiji kažu da, osim osobe koja je zbrinuta u bolnici, nemaju informacija o drugim ozlijeđenima

Požar u neboderu u zagrebačkom naselju Trnsko je ugašen, tijekom intervencije je spašeno sedam ljudi, a jednoj osobi je zbog udisanja dima pružena pomoć u KBC-u Zagreb.

U zagrebačkoj policiji kažu da, osim osobe koja je zbrinuta u bolnici, nemaju informacija o drugim ozlijeđenima. Dodaju da će očevid uslijediti nakon što vatrogasci u potpunosti dovrše intervenciju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zagrebački vatrogasci su objavili snimku dronom koju možete pogledati na ovom LINKU.

Gradski ured za upravljanje u hitnim situacijama izvijestio je da je vatra ugašena "unutarnjom navalom i pomoću visinskih vozila, a u gašenju je sudjelovalo 11 vatrogasnih vozila i 31 vatrogasac".

"Tijekom intervencije spašeno je sedam osoba i više kućnih ljubimaca. Četiri osobe dobile su hitnu medicinsku pomoć, a stanarima oštećenih stanova ponuđen je smještaj", navode u priopćenju.

Vezana vijest

Gorio stan u Novom Zagrebu. U Trnskom je izbio veliki požar: 'Vatra je zahvatila još nekoliko stanova'

Zapovjednik zagrebačkih vatrogasaca Siniša Jembrih izjavio je da je požar izbio u stanu na devetom katu i proširio se. Dodao je i da svi spašeni izgledaju dobro dok se tek nekoliko stanara nagutalo dima.

Za muškarca koji je na balkonu čekao vatrogasce kazao je da je postupio upravo prema njihovim preporukama. O uzroku požara nije želio govoriti, ističući kako će to utvrditi policija.

Zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet rekao je da je Grad Zagreb ponudio smještaj osobama iz opožarenih stanova.

"Vidjet ćemo hoće li te osobe tu mogućnost iskoristiti jer su zasad rekle da su se snašli kod rodbine i prijatelja", kazao je Korlaet. Dodao je i kako vjeruje da će više informacija o uzroku požara dobiti u narednim satima.

"Gospodin Jembrih mi je rekao da su u roku od 60 sekundi krenuli na teren, a što su mi potvrdili i građani da su se vatrogasci stvorili ovdje doista u rekordnom roku", kazao je Korlaet, dodavši da su vatrogasci besprijekorno obavili svoj posao i evakuirali ljude preko stubišta, odnosno "opožareni sektor, ali posve sigurno".

Iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama kažu da se na terenu, osim djelatnika Javne vatrogasne postrojbe i DVD-a Hrašće, nalaze i djelatnici PU zagrebačke, Elektre Zagreb, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Uzrok požara, dodaju, bit će poznat nakon policijskog očevida. 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!