Ostani doma
Novosti / Hrvatska

KRŠILI MJERE

Pustili tisuće navijača na utakmicu protiv Splita: Prijavljen KK Zadar, direktor kluba i voditelj okupljanja

Pustili tisuće navijača na utakmicu protiv Splita: Prijavljen KK Zadar, direktor kluba i voditelj okupljanja
Dino Stanin/PIXSELL

Policijski službenici i dalje nastavljaju provođenje kriminalističkog istraživanja u odnosu na održavanje ovog javnog okupljanja

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje  vezano uz održavanje košarkaškog susreta održanog u subotu u sportskoj dvorani "Krešimir Ćosić" u Zadru.

Podsjetimo, tada se igrala "majstorica", odnosno odlučujuća utakmica finala košarkaškog prvenstva Hrvatske u kojoj su se zadarski košarkaši za titulu borili protiv KK Splita i uz bučnu podršku navijača i osvojili taj trofej.  

Priopćenje PU zadarske prenosimo u cijelosti: 

"Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđena je sumnja da 58-godišnjak  tijekom navedenog susreta, kao direktor i odgovorna osoba u pravnoj osobi koja je organizator javnog okupljanja, nije poduzeo potrebne mjere radi sprječavanja i suzbijanja nereda na sportskom natjecanju sukladno odredbama Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Vezana vijest

FestivalNadalje ga se sumnjiči, da je postupao suprotno Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti Covid-19 putem okupljanja, a kojom odlukom je naložena nužna epidemiološka mjera prema kojoj se sportska natjecanja mogu održavati samo bez gledatelja.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 58-godišnjaka, te pravne osobe podneseni su Optužni prijedlozi zbog počinjenog prekršaja iz čl. 5 Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i prekršaja iz čl. 47. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Također, provedeno je kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim hrvatskim državljaninom, voditeljem navedenog javnog okupljanja, angažiranim od strane organizatora, kojeg se sumnjiči da tom prilikom nije poduzimao mjere i radnje radi osiguranja reda i mira, a koje je kao voditelj bio dužan poduzeti sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju.

Zbog počinjenog prekršaja iz čl. 21 Zakona o javnom okupljanju, 55-godišnjaku je izdan prekršajni nalog uz novčanu kaznu.
 
Policijski službenici i dalje nastavljaju provođenje kriminalističkog istraživanja u odnosu na održavanje ovog javnog okupljanja", napisali su.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!