Ostani doma
Novosti / Hrvatska

KRESANJE TROŠKOVA

Novi potez gradonačelnika Tomaševića, pisao je pročelnicima: Imate pet dana za predložiti mjere štednje!

Novi potez gradonačelnika Tomaševića, pisao je pročelnicima: Imate pet dana za predložiti mjere štednje!
Sanjin Strukic/PIXSELL

Pročelnici svoje prijedlog štednje moraju Gradskom uredu za financije poslati do 15. lipnja

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević u četvrtak je uputio dopis pročelnicima u kojem od njih traži da u roku od pet dana dostave prijedloge ušteda u svojim resorima, piše Net.hr.

U dopisu Tomašević obrazlaže zašto se uvode ograničenja potrošnje sredstva planiranih u proračunu za 2020. Novi gradonačelnik u dopisu objašnjava da se mjere štednje uvode zbog "prenesenog proračunskog manjka iz prethodnog razdoblja, povećanih rashoda vezanih uz saniranje posljedica potresa kao i borbu protiv epidemije, primjene poreznih propisa kojima je povećan iznos povrata poreza i prireza na dohodak koji će naplaćuje iz proračuna Grada, uravnoteženja proračunske potrošnje s procjenom nižeg ostvarenja prihoda, osiguravanja sredstava za plaćanje dospjelih obaveza". 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pročelnicima piše kako su "dužni preispitati opravdanost svrsishodnost I ekonomičnost proračunske potrošnje te predložiti smanjenje onih rashoda čije neizvršavanje ne bi dovelo u poteškoće ili ugrozilo funkcioniranje pojedinih sustave, isplate materijalnih prava zaposlenih i građana Ili izvođenje ugovorenih I već započetih radova."

Vezana vijest

cios

Pročelnici svoje prijedlog štednje moraju Gradskom uredu za financije poslati do 15. lipnja.  

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!