Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Capak najavio

Hrvatska ide mimo EU-a po pitanju antigenskih testova i Covid potvrda: 'To je problem i mislimo da je to diskriminacija'

"Nacionalno ćemo priznati brzi antigenski test kao dokaz preboljenja", rekao je Capak

Na press konferenciji Stožera civilne zaštite u petak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak odgovorio je na pitanje o problemu o kojem smo već pisali, a to je da se preboljenje korone ne priznaje ljudima koji su napravili samo antigenski test.

Na pitanje zašto se pozitivni brzi antigenski testovi ne priznaju kao preboljenje, Capak je kazao da tako stoji u uredbi Europske komisije.

Vezana vijest

Pavić Šimetin

"To je problem i mislimo da je to diskriminacija. Uputili smo primjedbe oko toga. Zasad, što se tiče dobivanja potvrde o preboljenju, brzi se ne priznaju, ali se priznaju za prelazak granice", rekao je Capak.  

"Nacionalno ćemo priznati brzi antigenski test kao dokaz preboljenja", rekao je Capak.

Vezana vijest

Stožer

Na pitanje koliko osoba u Hrvatskoj koje su cijepljenje s dvije doze je oboljelo, Capak je kazao da je 20. svibnja to bilo 800 ljudi.

"Svega 80 od njih je hospitalizirano i nitko nije umro. Nakon prve doze je oboljelo 8000 osoba, oko 800 je završilo u bolnici i nitko nije umro", rekao je Capak. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!