Ostani doma
Novosti / Hrvatska

PODRAVCI SPREMNI ZA BUS

Ulazite bez karte, a izlazite imuni: Evo kako će izgledati cijepljenje na kotačima po Hrvatskoj

Na prednja vrata autobusa ulazit će, ne putnici, već mještani koji se žele cijepiti.

U valu nagovaranja Hrvata na cijepljenje protiv korone dosad se nudila janjetina, pivo, odmor u toplicama, pa i novac. Tom popisu Virovitičko-podravska županija dodala je i - cjepivo ispred kućnog praga. Dovest će vam ga dva covid autobusa. Ulazite bez karte, a izlazite imuni. 

Na prednja vrata autobusa ulazit će, ne putnici, već mještani koji se žele cijepiti. Ovdje na sredini autobusa primit će cjepivo. Stražnji dio autobusa predviđen je za odmor.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tako koronabus izgleda izvana, no i kada zakoračite unutra, procedura ne može biti jednostavnija.

Dakle po ulasku u autobus... 

Ovdje će vam se uzeti podaci i izmjeriti temperatura. Zatim se krećete prema samom središtu autobusa gdje se nalaze medicinski djelatnici. Što će ovdje biti?

Ovdje će biti ti djelatnici, hladnjak sa cjepivom  i kada dođete, ovdje ćete dobiti svoju dozu, tvrdi ravnatelj Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Miroslav Venus.

Nakon što ste zavrnuli rukav, dobili ste vaše cjepivo, krećete se prema samom kraju autobusa, baš kao na maturalcu i ovdje možete odmoriti svojih 15 minuta.

Dva autobusa koja kreću s vožnjom ponedjeljak pratit će i kola Hitne pomoći. Uzduž i poprijeko provozit će cijelom županijom. Zaustavljaju se na punktovima za cijepljenje a raspored je objavljen na internet stranicama.

"I u unaprijed dogovorenim terminima na unaprijed dogovorenim lokacijama mi bismo se zadržavali uglavnom po sat vremena za koje vrijeme bi bez ikakve prethodne najave svi oni koji se žele cijepiti Pfiezer cjepivom mogu doći", rekao je ravnatelj Zavod za javno zdravstvo "Sveti Rok" Miroslav Venus.

Kako se odmah ulazi u registar cijepljenih, Podravci govore, spremni su na ovu vožnju.

"Novac i sve drugo je nula u životu ako nemaš zdravlje", smatra Petra Lencić iz Slatine.

"To nije loše jer ima puno ljudi koji nerado idu u dom zdravlja pa im je ovo praktičnije", misli Tibor Radanović iz Slatine.

"To je doba ideja. Ušao bih sigurno u taj bus. Ja sam se cijepio ali i da se nisam, ja bih uš'o u taj bus".

Vezana vijest

Vili Beroš

Pa smo čak predložili krilaticu za akciju: Ne morate ići na cijepljenje, cijepljenje dolazi k vama.

"To je baš dobra krilatica, koristit ćemo je", rekao je ravnatelj Venus.

Prva stanica – zdravlje. Molimo putnike da se ne švercaju.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!