Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Otkriveno i kakvo je financijsko stanje

Imenovana nova Uprava i Nadzorni odbor Zagrebačkog holdinga: 'Potrebno je hitno i neodgodivo djelovanje'

Na tim sastancima, stoji u priopćenju, izvijestili su o stanju u Zagrebačkom holdingu i gubitku koji je nastao u 2020. godini.

Skupština Zagrebačkoga holdinga (ZGH) u ponedjeljak je na sjednici razriješila dosadašnji Nadzorni odbor i Upravu Zagrebačkog holdinga te za predsjednicu Nadzornoga odbora imenovala Suzanu Brenko i članove odbora Ratka Bajakića i Damira Topića, priopćio je Ured zagrebačkoga gradonačelnika.

Imenovan je i djelomični sastav Uprave Holdinga od dva člana - predsjednik Uprave Nikola Vuković i član Uprave Ante Samodol

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na javnim natječajima koji će biti raspisani u najkraćem mogućem roku birat će se preostala tri člana Uprave te preostali članovi Nadzornog odbora.

Skupština Zagrebačkoga holdinaga u sastavu gradonačelnik Tomislav Tomašević, zamjenica Danijela Dolenec i zamjenik Luka Korlaet, održala je u petak sastanak s Upravom ZGH na čelu s Anom Stojić Deban, te s Nadzornim odborom na čelu s Ljubom Jurčićem

Vezana vijest

Tomislav Tomašević

Na tim sastancima, stoji u priopćenju, izvijestili su o stanju u Zagrebačkom holdingu i gubitku koji je nastao u 2020. godini.

Zagrebački holding i ovisna društva su, prema revidiranom konsolidiranom izvješću u 2020. godini, prvi put u posljednjih sedam godina iskazala ukupni sveobuhvatni gubitak od 305 milijuna kuna. 

S obzirom na zatečeno stanje, navodi Ured, potrebno je hitno i neodgodivo djelovanje kako bi se što prije počelo s restrukturiranjem. 

Neposredni zadaci nove Uprave su analiza postojećeg stanja, refinanciranje kratkoročnih obveza, kontrola i zaustavljanje nepotrebnih troškova te izradba podloga za restrukturiranje Holdinga.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!