Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Priopćenje iz 'Vinogradske'

V. d. ravnatelja: 'Zadravec dobro zna da se ogriješila o pravila bolnice, priprema joj se upozorenje s mogućnosti otkaza'

V. d. ravnatelja: 'Zadravec dobro zna da se ogriješila o pravila bolnice, priprema joj se upozorenje s mogućnosti otkaza'
Sanjin Strukić/Pixsell

U priopćenju KBC-a Sestre milosrdnice Zoran Vatavuk kaže da je Dijana Zadravec imala priliku službeno navesti sve dokaze

Inspekcije Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, zbog kompleksnosti situacije u KBC Sestre milosrdnice, i dalje temeljito češljaju rad i poslovanje, stoji u priopćenju iz KBC-a.

U KBC Sestre milosrdnice navodi i to da je dr. Dijani Zadravec u pripremi upozorenje na obveze iz radnog odnosa uz mogućnost otkaza ugovora o radu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"U Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva, te kontrola i nadzor Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje gotovo tri tjedna detaljno ispituju eventualne nezakonitosti u radu i poslovanju te najstarije zagrebačke bolnice i po veličini drugog kliničkog bolničkog centra u Hrvatskoj. Po naputku ministra zdravstva izv. prof. dr. sc. Vilija Beroša inspekcije temeljito prolaze svaki segment dosadašnjeg poslovanja, s posebnim naglaskom na utvrđivanje eventualnih propusta u zdravstvenom radu i mogućim zloupotrebama u korištenju bolničkih kapaciteta i sredstava u privatne svrhe, kako je na to u javnim istupima višekratno ukazivala bivša predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju prof. Dijana Zadravec", piše.

Vezana vijest

Dijana Zadravec

"Prema dosadašnjim saznanjima, utvrđene su manje nepravilnosti i odstupanja od internih procedura koje će na traženje inspekcija uprava bolnice otkloniti te se nastavljaju daljnja ispitivanja inspekcija na temelju ukazanih nepravilnosti od strane prof. Dijane Zadravec. U tijeku je i proračunski nadzor pa se očekuje da će uskoro stručnjaci Ministarstva financija obaviti kontrolu trošenja sredstava hrvatskih poreznih obveznika", stoji dalje i potom se direktno citira v. d. ravnatelja Zorana Vatavuka:

"Rukovodstvu bolnice kao i svim zaposlenicima stalo je da se utvrdi prava istina o dosadašnjem poslovanju, jer predugo traju objede na račun naše zdravstvene ustanove i pojedinih njenih zaposlenika. Inspekcijama smo stavili na uvid svu dokumentaciju, pružili im sve informacije koje su bile zatražene. Šteta što to nije učinila i doktorica Zadravec koja je imala prigodu dokazima potkrijepiti navode iz svojih javnih istupa."

Moguć i otkaz

On kaže i to da "uskraćivanje inspektorima uvid u dokumentaciju nije spriječilo smijenjenu predstojnicu Zavoda za radiologiju, koja je na bolovanju te se natječe za ravnateljicu bolnice, da i dalje u više navrata u medijima ponavlja optužbe i objede za nezakonitosti u radu KBC Sestre milosrdnice i nekih od liječnika i zaposlenika u bolnici":

"Prof. Zadravec jako dobro zna da se svojim postupcima ogriješila o naša bolnička pravila. Unatoč ranijim upozorenjima i njenim obećanjima da će se suzdržavati od javnog blaćenja ustanove u kojoj radi i daljnjeg iznošenja ničim dokazanih objeda na račun svojih kolegica i kolega, dr. Zadravec u više navrata u posljednje vrijeme u medijskim istupima ponavlja optužbe za nezakonitosti o kojima, bez obzira na njene prijave u nekoliko posljednjih godina, nema pokrenutih aktivnosti nadležnih državnih tijela niti sudskih postupaka ili presuda. Zbog toga sam joj, da zaštitim interese KBC-a Sestre milosrdnice i njenih zaposlenika, te osiguram mir i uvjete za pružanje usluga našim pacijentima, izrekao upozorenje na obveze iz radnog odnosa uz mogućnost otkaza ugovora o radu."

Vezana vijest

Dijana Zadravec

Nakon preciziranja na koje se točno stavke i odredbe pravilnika i regulative poziva, Vatavuk kaže i ovo:

"Bivša ravnateljica Zavoda za radiologiju u svojim medijskim istupima posebno netočno i zlonamjerno prikazuje stanje u Zavodu za radiologiju lošijim nego u vrijeme kada je ona upravljanja njime."

On kaže i to da je slika stanja upravo suprotna, da su se u ustanovu vratili neki radnici koji su ranije otišli zbog narušenih odnosa s dr. Zadravec, a organizacija rada, broj pregleda i pruženih usluga pacijentima, te posebno radno ozračje kako u Vinogradskoj, tako i u Klinici za tumore, da dokazuju da je njenom smjenom otklonjen i glavni uzrok svih nesporazuma.

Prošlog tjedna istekao je 15-dnevni rok za podnošenje prijava kandidata za izbor novog ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice u narednom četverogodišnjem razdoblju. U sljedećih mjesec dana Upravno vijeće bolnice, u čijoj je to nadležnosti, trebalo bi donijeti odluku o tome tko će u budućnosti biti na čelu KBC-a Sestre milosrdnice.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!