Ostani doma
Novosti / Hrvatska

RTL Danas

RTL doznaje, 20-ak dana prije izbora Dumbović u gradskoj upravi dobio novu kuhinju, žao mu što neće dobiti još 12 plaća

Bivši gradonačelnik na odlasku s funkcije bio je nemalo nervozan. Pritom je bio sasvim otvoren

Petrinja od danas i službeno ima gradonačelnicu. HDZ-ova Magdalena Komes preuzela je dužnost od Darinka Dumbovića, a prvi dan na poslu nije joj bio nimalo opušten. 

RTL neslužbeno doznaje da novca za isplatu plaća u gradu nema, a rok za isplatu je sutra. A samo 20-ak dana prije izbora, u uredu gradonačelnika postavljena je nova kuhinja. Iz priloga Gorana Latkovića za RTL Danas doznajemo u kakvoj se atmosferi sve to odvija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Crvena naljepnica na kući u Strašniku, primjerice, i dalje stoji, kao i kuća koja ima sve potrebne papire za rušenje. Obitelj Batinić s dvoje djece živi u kontejneru, pokazuju nam danas papire i kažu da imaju donatora koji će im izgraditi kuću.

Samo (taj jedan "sitan" problem zbog kojeg se to ne događa) nikako da im ovu sruše.

"Čekamo da se kuća ukloni da bi taj gospodin mogao doći sa svojim izvoditeljima i građevinarima da se kuća počne graditi i praviti", objasnio je Stjepan Batinić iz Strašnika za RTL

A kad je predao papire za to?

"Pa, otprilike prije mjesec, mjesec i pol", odgovorio je.

Njegova supruga Maja Batinić dodala je:

"Znam da se to mora srušiti i da čovjek pita je l' gotovo, je l' ste kud' krenuli? I nikuda, sve stoji. Ne znam ni ja sama više. Ne znam kome bi se više obratila."

Dok Batinići čekaju rušenje, brojni drugi čekaju da se oslobode termini u građevinskim tvrtkama. Potražnja je velika, ali njih nema dovoljno.

Stjepan Panežić, predsjednik Udruženja obrtnika kaže:

"Oni bi voljeli preuzeti te poslove i odraditi, ali oni nemaju radne snage i zato je trenutno sve ovih šest mjeseci vrlo malih pomaka ima na obnovi."

Odgovorio je dalje i koliko koliko se čeka na građevinske tvrtke:

"To vam je od šest mjeseci do godinu dana."

I to je samo dio problema koji čekaju novu gradonačelnicu Petrinje. HDZ-ova Magdalena Komes danas je preuzela dužnost od Darinka Dumbovića.

"Ima i dobrih stvari koje nam gradonačelnik sa svojim suradnicima ostavlja. Ono loše što imamo na stanju nećemo se previše baviti time i ostavit ćemo to za neke druge institucije da analiziraju ili eventualno pokrenu nekakve postupke", kazala je.

Iako se činilo da će primopredaja proći mirno, gradonačelnik na odlasku bio je poprilično nervozan:

"Mogu stvarno čestitati HDZ-u koji je napravio maestralnu kampanju s Vladom RH na ovim prostorima i u prostorima vojarne gdje nije pobijedila gospođa Komes, nego Vlada RH. Pobijedili su ministri, tajnici, blagajnice i svi ostali."

Dumbović tvrdi da kostura iz ormara neće biti, a mi neslužbeno doznajemo da ih već ima. Grad je navodno u minusu više od devet milijuna kuna, a na računu ima tek 700 tisuća. Rok za isplatu plaća je sutra, a one iznose oko tri milijuna. Čak će i Dumbović idućih šest mjeseci i dalje biti na platnoj listi grada.

Znači, primat će punu plaću?

"Da, da", potvrdio je Dumbović za RTL.

Na pitanje hoće li to doista konzumirati, potvrdio je i podvukao:

"Da, da obavezno! Žao mi je što nije 12."

I dok je isplata plaća pod upitnikom, neslužbeno doznajemo da je 20-ak dana prije izbora u gradskoj upravi postavljena nova kuhinja. Koristio ju je navodno bivši gradonačelnik, koji se s posla danas odvezao s automobilom kojeg nema u imovinskoj kartici. Naši izvori kažu da  glasi na njegovu snahu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!