Ostani doma
Novosti / Hrvatska

SMIJENJENA PROČELNICA

Ovo su najozbiljnije optužbe koje je Zadravec izrekla u Saboru! Iz Vinogradske šute, oglasio se Jandroković

Dijana Zadravec satima je putem videolinka u Saboru davala iskaz o navodnoj korupciji u radu KBC-a Sestre milosrdnice

Dijana Zadravec satima je putem videolinka u Saboru davala iskaz o navodnoj korupciji u radu KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu. Iznijela je teške optužbe za koje tvrdi da ima čvrste dokaze. Zadravec tvrdi kako je otkrila kriminalnu hobotnicu u bolnici u kojoj je izvlačen novac.

S bolovanja videolinkom pred saborskim antikorupcijskim vijećem, Dijana Zadravec mahala je dokumentima, a kaže da je to samo dio onoga što ima spremno.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"To je samo petina faktura koje su svi kako takvi imaju žig i potpis liječnika koje prozivam. Ovo je hrpa od pet koje posjedujem", kazala je bivša predstojnica Zavoda za radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice Dijana Zadravec. 

Lažiranje prekovremenih sati

Otkrila je najprije, kaže lažiranje prekovremenih sati. "To sam prijavila ravnatelju Zovaku, čija je prva reakcija bila, zamislite 'to svi rade', ja sam se sablaznila. Prijavila sam tu krađu Ministarstvu zdravstva i DORH-u", nastavila je Zadravec. 

Vezana vijest

Jandroković & Zadravec

Krivotvorenje potpisa i virtualno skladište

Zadravec navodi da se u bolnici godinama odvijaju dva paralelna financijska procesa, a jedan od njih je krivotvorenje njezina potpisa na dokumentima čime su se trošili milijunski iznose. No, to kaže nije sve.

"Otkrila sam da postoji tzv. virtualno skladište koje je 16.02.2020. kada sam to otkrila, brojilo materijal u iznosu od 6 milijuna i 680 tisuća kuna koji zapravo uopće  nije postojalo", kazala je Zadravec. 

U Vinogradskoj nemaju komentara

U bolnici Sestre milosrdnice danas su bez komentara, na saslušanje doktorice Zadravec u Sabor su pozvani i svi prozvani liječnici, ali se nisu odazvali. Stigao je samo državni tajnik Tomislav Dulibić koji je ujedno i predsjednik Upravnog vijeća bolnice.

"Trenutno je u Vinogradskoj bolnici inspekcija Ministarstva zdravstva, svi naši inspektori su tamo. Ja osobno niti Vlada, mi ništa ne skrivamo ako postoji neki kriminal, neka institucije to utvrde, ali isto tako profesorica Zadravec voli se pozivati što je kazneno djelo, postoji isto tako kazneno djelo lažnog prijavljivanja i klevete, mi nastojimo čuvati ugled bolnice", rekao je danas državni tajnik Ministarstva zdravstva Tomislav Dulibić

Vezana vijest

Dijana Zadravec

"Jandroković je lobirao"

Ponovno se dotaknula i predsjednika Sabora. "Imam SMS poruku u kojoj je vidljivo da je Jandroković lobirao. Vidjela sam ih zajedno u krugu bolnice. Zašto je to činio, ne znam", tvrdi Zadravec. 

"Mene zanima koji bi bio razlog da se predsjednik sabora upušta u lobiranje za izbor ravnatelja Zovaka", pitala je SDP-ova zastupnica Mirela Ahmetović

Jandroković lobiranje i postojanje poruka opovrgava. "Budući da nisam nikad slao SMS poruke takvog i sličnog sadržaja, niti sam sudjelovao u donošenju odluke o izboru ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, niti sam uključen na bilo koji način u zbivanja u KBC-u Sestre milosrdnice, želim da se cjelokupna hrvatska javnost uvjeri da se radi o običnim podvalama i lažnim optužbama", poručio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković

Vezana vijest

Dijana Zadravec

Vijeće traži dodatnu dokumentaciju

Antikorupcijsko je vijeće zatražilo da Zadravec dostavi navodne poruke, kao i ostalu dokumentaciju o mogućim nepravilnostima. "Ovo je jedan poticaj institucijama, uostalom i jedan od zaključaka nacionalnog vijeća da tražimo da hitno svi uključeni akteri ali i institucije koje se bave tim donesu pravorijek ovom slučaju i utvrde činjenice", kazao je predsjednik Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije za suzbijanje korupcije Nikola Grmoja

A dok se to čeka i dok se ne utvrdi jesu li njezini navodi točni, doktorica Zadravec je na bolovanju, a navodno je preko posrednika dobila i prijetnje otkazom.   

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!