Ostani doma
Novosti / Hrvatska

komentar gradonačelnika

Tomašević o uhićenjima u Zagrebu: 'Ako je to povezano s obnovom nakon potresa, to je onda dno dna!'

'Podržavamo sve napore svih istražnih tijela da se uvede red, raščiste sumnijivi poslovi', kazao je

Policija i Uskok potvrdili su da su u četvrtak na području Zagreba uhićene četiri osobe osumnjičene za gospodarski kriminal koji je, po pisanju medija, povezan s Gradskim stambeno-komunalnim gospodarstvom, tvrtkom za upravljanje stambenim objektima u vlasništvu Zagrebačkog holdinga.

Policija je, ističući da je u tijeku provođenje hitnih dokaznih radnji, priopćila da je među uhićenima jedan rukovoditelj trgovačkog društva u vlasništvu Grada Zagreba.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi s policijskim službenicima riječkog Pnuskoka, dodalo je Ravnateljstvo policije.

Sjednica Skupštine

 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku, dok će kaznena prijava biti podnijeta Uskoku, izijestila je policija.

''Uskok će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodbno obavijestiti javnost'', zaključilo je tužiteljstvo.

Vezana vijest

Policija i Uskok upali u GSKG: Uhićene četiri osobe. Među njima i rukovoditelj iz trgovačkog društva u vlasništvu Grada

Mediji pišu da su u tijeku pretrage stanova osumnjičenika od kojih je jedan zaposlenik Gradskog stambeno-komunalnog gospodarstva (GSKG), dok su ostale osobe privatni poduzetnici te direktori tvrtki koje su poslovale s GSKG-om.

Nakon konstituirajuće sjednice Skupštine, uhićenja je komentirao zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. Potvrdio je da je uhićen voditelj hitnih intervencija u GSKG-u.

"Moja saznanja su kao i vaša, osoba je uhićena. GSKG je tvrtka kćer ZG Holdinga, u kojem su nužne hitne promjene i zato smo i hitno djelovali. Podržavamo sve napore svih istražnih tijela da se uvede red, raščiste sumnijivi poslovi. Ako se pokaže da su ti poslovi povezani s kriminalom oko obnove, onda je to dno dna. Uskoro ćemo znati o čemu se radi", kazao je Tomašević i dodao:

Policija i Uskok upali u GSKG: Uhićene četiri osobe. Među njima i rukovoditelj iz trgovačkog društva u vlasništvu Grada

 

"Nije neobično da ja to doznajem iz medija, policija djeluje prema kaznenim prijavama. Čuo sam se s načelnikom policije i kolegama u novoj upravi Holdinga, ali vjerujem da će kontekst ovih uhićenja uskoro izaći u javnost. I ja sam se žalio na postupanje GSKG-a. Kod priprema dokumentacije za obnovu htjeli su naplatiti sulude cijene što je zaustavljeno političkim intervencijama. Bilo je puno pritužbi i prije potresa, mogu to reći kao gradski zastupnik", rekao je Tomašević.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!