Ostani doma
Novosti / Hrvatska

RTL Danas

Škoro nakon osnivanja Skupštine: 'Tomaševića ne bi pobijedila niti Angela Merkel uz podršku koju je on imao u Hrvatskoj'

Miroslav Škoro, za razliku od Hasanbegovića, zasad nije zamrznuo zastupnički mandat

Konstituirana je zagrebačka Gradska skupština koja će u srpnju krenuti s donošenjem ključnih odluka za metropolu. 51 zastupnik je prisegnuo, a odlučivat će većina koju čine Možemo i SDP. Dogovorili su 28 točaka koje žele provesti. Neki su danas prvi put postali zastupnici, a neki nakon dva desetljeća prvi put sjedaju u oporbu. 

28 ruku Možemo i SDP-a

Nakon 16 godina prvi je put konstituirana zagrebačka Skupština, a da u njoj većinu nema stranka vezana uz Milana Bandića. Od danas glavnu riječ vodi 28 ruku platforme Možemo i SDP-a, a Skupštinom ravna predsjednik Joško Klisović.

''U kampanji ste bili mirni čovjek za Zagreb, hoćete li biti mirni čovjek u Skupštini? Ja sam jedan staložen čovjek koji u kriznim situacijama zna kako treba broditi, a u isto vrijeme i odvažan da povuče one poteze koji su potrebni'', rekao je Joško Klisović, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine.

Vezana vijest

Davor Filipović

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Njegovi potpredsjednici bit će Teodor Celakoski i Ivana Kekin iz vladajućih, Mislav Herman i Igor Peternel iz oporbe. Gradonačelnik o Skupštini nije bilo rječit, njega se ionako više pitalo o problemima u gradu.

''Danas nismo zvijezde mi nego zastupnici u Skupštini'', kazao je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba.

Nekad je pjevao za Grad, a danas prvi puta u ulozi skupštinskog zastupnika. Miroslav Škoro, za razliku od Hasanbegovića, za sad nije zamrznuo zastupnički mandat. To ne znači da neće, jutros je bocnuo Tomaševića i oko imenovanja u Holdingu.

Vezana vijest

Tomislav Jurić

''Platforma Možemo ima dobro ime, jer očito možemo raditi što hoćemo, ali deplasirano je govoriti o miljeniku medija. Nema jala, nema tuge i ljutnje, ja sam svoje ciljeve ispunio. Gospodina Tomaševića nije mogla pobijediti Angela Merkel uz podršku koju je on imao u Hrvatskoj'', izjavio je Miroslav Škoro, zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Jelena Pavičić Vukičević, u kampanji je bila odvažna i svoja, a danas je s kolegama iz Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić 365 u oporbi.

''Kao što znate, u političkom životu grada Zagreba i Hrvatske prisutna sam 24 godine, i imam nešto oporbenog staža'', rekla je Jelena Pavičić Vukičević, zastupnica u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Prosvjedničkog staža ima gospođa Višnja, nema protiv koga nije prosvjedovala, nekad uz rame Tomaševiću, a danas protiv njega.

Vezana vijest

Policija i Uskok upali u GSKG: Uhićene četiri osobe. Među njima i rukovoditelj iz trgovačkog društva u vlasništvu Grada

''Ja sam prosvjednik već 23 godine, dosta jel. Imam dosta godina i prosvjedovat ću i dalje jer smatram da je to moja ljudska i građanska dužnost'', kazala je prosvjednica Višnja Škreblin.

Prosvjeda bi moglo biti i kod neotvorene žičare. Ministarstvo pravosuđa i uprave je potvrdilo kako je Grad Zagreb ljudima nezakonito uzeo zemljište kako bi na njemu napravio parking za žičaru.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!