Ostani doma
Novosti / Hrvatska

stabilnost većine

Čačić za RTL: 'Vladajući imaju naš glas, no zna se koji su nam projekti bitni'

Svi su se pitali hoće li vladajuća većina prije glasanja za rebalans proračuna biti stabilna

Ključ za stabilnost vladajuće većine od početka ove Vlade je u Varaždinu, tj. Radimir Čačić. Čačić je rekao da je upravo završen središnji Odbor stranke.

''Za sad imamo jasan stav županijskog HDZ-a da će nužni sanitarni koridor prema ljudima koji su 10-12 godina pod optužbama za korupciju biti ovdje uspostavljen. To bio jedini naš uvjet da podržimo Vladu'', kazao je Čačić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

To omogućava da su oni 76. ruka, tvrdi Čačić. Kazao je kako će ponovo podržati Vladu i sutra. Reformisti su, naglašava Čačić prvenstveno regionalna stranka, i zato su im postupci županijskog HDZ-a važni. A na nacionalnoj razini su im bitni projekti kao što su brza pruga Zagreb - Lepoglava - Varaždin - Čakovec. 

''Ako se to ne ostvari, oni gube moju podršku'', izjavio je Čačić.

Tvrdi da je važnost u obvezama koje su programski definirane. Komentirao je i sukob Plenkovića i Milanovića.

Vezana vijest

Radimir Čačić

''Rekao bi da taktiku nije promijenila Vlada, nego Plenković. Odlučio je da ne ulazi u osobni sukob i to je mislim dobro i pametno. Hoće li odgovarati ministri je skoro nebitno. Mislim da će to pridonijeti fokusiranju na ozbiljnije teme'', vjeruje Čačić. 

Kada je u pitanju Varaždin, Čačić je govorio o 12 godina vladanja dvojca Čehok-Patafta.

''Partneri na optuženičkoj klupi, korupcija, pljačka novca građana. Pravosuđe se ponovo razotkrilo kao potpuno nesposobno. Ne želimo imati posla s tim ljudima, a kamoli da budu u nekim strukturama vlasti. Tu imamo jasnu koaliciju s SDP-om i listom Budimo grad. Na razini županije se često govori 'Reformisti nešto traže', a nismo ništa tražili. Nismo ništa ni prihvatili'', napominje Čačić.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!