Ostani doma
Novosti / Hrvatska

KBC-a Sestre milosrdnice

Zadravec je godinama stopirala javnu nabavu u Vinogradskoj

Zadravec je godinama stopirala javnu nabavu u Vinogradskoj
Igor Kralj/PIXSELL

Zaključuje se kako Zadravec iz nepoznatih razloga, kao predstojnica Klinike, nije izvršavala obavezu javne nabave

Inspekcija Ministarstva zdravstva, kontrola i nadzor Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje te proračunski nadzor Ministarstva financija, kao ni interna revizija KBC-a Sestre milosrdnice, nisu mogle utvrditi navode Dijane Zadravec da je bolnici, državnom proračunu ili Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO) nanesena šteta.

Index je u posjedu interne revizije KBC-a Sestre milosrdnice, a njihov izvor tvrdi da se iz nje vidi da upravo Zadravec kao predstojnica Klinike nije dostavljala popise potrebnog materijala za intervencijske zahvate, čime je onemogućavala javnu nabavu.

Vezana vijest

Dijana Zadravec

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Utvrđeno je kako je upravo Zadravec godinama ignorirala traženje Službe nabave da dostavi popise količina materijala potrebnih za rad kako bi oni mogli izvršiti javnu nabavu. Portal tvrdi kako su zbog toga na te dokumente potpisivani v.d ravnatelja Mario Zovak i odjelni liječnici.

Ni u drugim nalazima ne nalazi se ništa što bi potvrdilo navode Zadravec, doznao je Index. I u tim dokumentima zaključuje se kako Zadravec iz nepoznatih razloga, kao predstojnica Klinike, nije izvršavala obavezu javne nabave sredstava potrebnih za intervencijske zahvate.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!