Ostani doma
Novosti / Hrvatska

što nas očekuje

Božinović objavio: Evo koje sve mjere će se ublažiti od 1. srpnja

I dalje je na snazi zabrana javnih događanja za više od 100 ljudi, osim ako se radi o okupljanju osoba s covid potvrdama.

Na konferenciji Stožera Davor Božinović je naglasio da od 1. srpnja je pripremljena nova odlukja s novim mjerana, a glavna odlika je još veće otvaranje.

"Osobe koje su cijepljene, preboljele ili negativno testirane imat će mogućnosti obavljati djelatnosti i sudjelovati na događanjima bez ili uz smanjen opseg uz pridržavanje posebnih mjera", kazao je Božinović, rekavši da će osobe u većini tih situacija morati imati europske digitalne covid potvrde.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Od idućeg tjedna će biti omogućeno da se na pametnim telefonima mogu instalirati aplikacija koja će momentalno očitati kod s digitalne potvrde", rekao je Božinović.I  dalje je na snazi zabrana javnih događanja za više od 100 ljudi,  osim ako se radi o okupljanju osoba s covid potvrdama.

Vezana vijest

Stožer

Manifestacije i dalje smiju trajati samo do 24 sata, osim ako sve osobe imaju covid potvrdu i ako im je lokalni stožer dao suglasnost.

"Na terasama kafića uvodi se opcija posluživanja gostiju koji sjede, okupljanja treba ograničiti na dio koji pripada ugostiteljskom objektu. Vidimo da se tu stvaraju gužve koje ne pridonose situaciji. Moraju se spriječiti nekontrolirana okupljanja a kafići nisu mjesta na kojima možemo tražiti potvrde", rekao je, dodavši da je logika da se može otvoriti i ono što je dosad bilo zatvoreno, primjerice publika na sportskim natjecanjima, ali samo uz covid potvrde.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!