Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Rasplet vrlo skoro

Plenković otvoreno rekao kako želi da prođe Đurđević, Milanović pak da "procedura počinje tek sad"

"Predsjednik Vrhovnog suda će biti netko tko je rezultat nekog njihovog internog dogovora. To nije dobro", kazao je Milanović

Zlatu Đurđević, kandidatkinju koju je predsjednik Republike Zoran Milanović predložio za predsjednicu Vrhovnog suda, Sabor je uvrstio u dnevni red.

Oko toga već mjesecima traje prepucavanje predsjednika i premijera, koji tvrdi kako je Milanovićeva kandidatkinja neprihvatljiva za HDZ jer je pristala sudjelovati u protuzakonitoj proceduri izvan javnog poziva. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Da će biti uvrštena točka u dnevni red da će biti glasanje o kandidatkinji, ako kandidatkinja ne prođe, ići će se u novi javni poziv kako bi se neki drugi ljudi javili na taj poziv", poručio je premijer Plenković.

Premijer smatra da do pravne krize zbog odugovlačenja postupka neće doći. Rasprava o kandidatima za čelno mjesto Vrhovnog suda očekuje se idućeg četvrtka, a odluka u petak.

Vezana vijest

Zlata Đurđević

"Predsjednik Vrhovnog suda će biti netko tko je rezultat nekog njihovog internog dogovora. To nije dobro, to je privatluk i to je upravo ono protiv čega i jesam", kazao je predsjednik Milanović.

"Ovo do sada je bila farsa protuustavna temeljem nekakvog zakona koji je ptouustavan, u biti prema Ustavu procedura počinje tek sada, dakle slanjem prijedloga, a ne zahtjeva hrvatskom Saboru koji će učiniti sve da gospođa Đurđević ne postane predsjednica Vrhovnog suda", dodao je Milanović.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!