Ostani doma
Novosti / Hrvatska

aneksija ugovora

Gradonačelnik Tomašević je smanjio broj službenih vozila u Zagrebu sa 146 na 44 i time uštedio skoro 2 milijuna kuna

Gradonačelnik Tomašević je smanjio broj službenih vozila u Zagrebu sa 146 na 44 i time uštedio skoro 2 milijuna kuna
Sanjin Strukic/PIXSELL

Krajem godine bit će raspisan novi natječaj na kojem će se, kako nam kažu izvori, nabavljati vozila prema stvarnim potrebama Grad

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević aneksom ugovora smanjio je broj službenih vozila u Gradu Zagrebu sa 146 na 44.

Vezana vijest

Tomašević Vanđelić

Krajem godine bit će raspisan novi natječaj

Po neslužbenim pisanjima Indexa, postojeći ugovor za najam vozila produžen je do kraja godine kako Grad ne bi ostao bez vozila, ali je aneksom broj vozila smanjen za čak 102. Svih luksuznih automobila, poput Audija i BMW-a, Tomašević se riješio. Umjesto toga do kraja godine će Grad koristiti 44 vozila: 42 Opel Corse, jedan Passat i jednu Opel Astru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Krajem godine bit će raspisan novi natječaj na kojem će se, kako nam kažu izvori, nabavljati vozila prema stvarnim potrebama Grada.

Gradonačelnik i njegovi zamjenici koristit će Opel Astru, a Joško Klisović Passat. Time su, kako nam kažu izvori iz Grada, troškovi za službena vozila za preostalih pola godine smanjeni s 2.25 milijuna kuna na pola milijuna kuna.

Isto tako navodno se ukida i praksa da pročelnici mogu službene automobile koristiti 24 sata na dan. Opel Corse koje odsad imaju na raspolaganju moći će koristiti samo za vrijeme radnog vremena.

Podsjetimo, ranije danas Tomašević je poništio javni natječaj za najam 151 vozila. Procijenjena vrijednost najma iznosila je 4.500.000 kuna bez PDV-a. Upravo je poništavanje ovog natječaja bilo najavljivano kao jedan od prvih poteza Tomaševića nakon dolaska na vlast.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!