Ostani doma
Novosti / Hrvatska

brzi potezi

Tomaševićev novi šef Holdinga smijenio direktora GSKG-a

Tomaševićev novi šef Holdinga smijenio direktora GSKG-a
Patrik Macek/PIXSELL

Iako nije davao izjave za medije niti se pojavljivao na događanjima afera koja je buknula ovaj tjedan ga je koštala fotelje.

Joško Jakelić vodi GSKG već 16 godina. Njega uhićeni Blažević također spominje u podjeli provizije, ali USKOK ga za ništa ne tereti. Ipak je smijenjen jer uprava Holdinga nema povjerenja u njega. 

"On je morao otići jer mu nova uprava Zagrebačkog holdinga ne vjeruje. Na kraju i da je on sam potpuno čist, odgovoran je jer mu je njegov najbliži suradnik optužen za uzimanje mita, a da on nije ništa vidio", rekao je za 24 sata sugovornik iz Holdinga, nakon što je sinoć smijenjen direktor GSKG-a Joško Jakelić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jakelić vodi tu tvrtku koja je sastavni dio Holdinga još od 2005. godine. Iako nije davao izjave za medije niti se pojavljivao na događanjima afera koja je buknula ovaj tjedan ga je koštala fotelje.

Vezana vijest

Policija i Uskok upali u GSKG: Uhićene četiri osobe. Među njima i rukovoditelj iz trgovačkog društva u vlasništvu Grada

Naime, Jakelićev bliski suradnik Neven Blažević zvani Ćiro je uhićen zbog primanja mita za namještanje poslova tvrtkama na hitnim intervencijama i obnovi zgrada kojima upravlja GSKG.

Vezana vijest

uhićenja GSKG

USKOK je tajno snimao Blaževića godinu i pol i skupili dokaze kako su se namještali poslove za proviziju. Kako se saznalo u tim razgovorima, Blažević je barem dva puta spomenuo Jakelića u kontekstu podjele provizije. No istražitelji Jakelića u ovom trenutku za ništa ne terete, nego će biti  svjedok.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!