Ostani doma
Novosti / Hrvatska

I 30 godina poslije

Medved: 'Ovaj zakon od 1992. nije ušao u srž. Sad hoće. Znamo da će to obiteljima ubijene djece biti mala utjeha'

Potpredsjednik Vlade Medved rekao je da je da će usvajanje ovog zakona obiteljima ubijene djece biti tek mala utjeha.

Pred izglasavanjem je Zakona o civilnim ratnim stradalnicima koji bi na simboličan način trebao pomoći roditeljima poginule djece.

Obitelji će imati pravo na materijalnu naknadu, a potpredsjednik Vlade Medved rekao je da je da će usvajanje zakona o civilnim ratnim stradalnicima - obiteljima ubijene djece biti tek mala utjeha nakon velike tragedije koja se dogodila prije gotovo 30 godina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Od 1992. na snazi je zakon koji je mijenjan 12 puta, a zapravo nikad nije ušao u srž onog što je bitno. Stoga smo kroz ovaj zakonodavni okvir, u partnerstvu i suradnji s udrugama civilnih stradalnika Domovinskog rata, izradili taj zakon koji će u materijalnom aspektu zasigurno imati svoje učinke", rekao je potpredsjednik Vlade Tomo Medved.

Tijekom agresije na Hrvatsku poginulo je 402 djevojlica i dječaka. Za sve njih pod nazivom "Mali križ velika žrtva" u Slavonskom Brodu održan je danas nacionalni komemorativni skup.

Posebno emitivno bilo je ispred spomenika "Prekinuto djetinjstvo".  Roditelji su u tišini i boli položili cvijeće, a počast najnevinijim žrtvama odali su i predsjednik države Zoran Milanović te potpredsjednik Vlade Medved. Tin Kovačić je za RTL popratio skup, ali i svjedočanstva roditelja kojima više nikad ništa neće biti isto.

Njegov prilog:

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!