Ostani doma
Novosti / Hrvatska

HDZ NEMA VEĆINU

Vučetić: 'Zašto sam prihvatio iznenadnu kandidaturu za predsjednika Gradskog vijeća Grada Zadra?'

Vučetić: 'Zašto sam prihvatio iznenadnu kandidaturu za predsjednika Gradskog vijeća Grada Zadra?'
Marko Dimić/PIXSELL

Želim da se i u Zadru ostvari dalmatinsko političko proljeće, napisao je novi predsjednik Gradskog vijeća Zadra

Novi predsjednik zadarskog Gradskog vijeća Marko Vučetić preko Facebooka je objasnio zašto je na kraju danas prihvatio iznenadnu kandidaturu za tu funkciju. 

Podsjetimo, iako je na lokalnim izborima za gradonačelnika pobijedio HDZ-ov kandidat Branko Dukić ta stranka ipak nije uspjela okupiti i većinu u Gradskom vijeću.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za Vučetića je danas na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Zadra glasalo 15 vijećnika liste Srcem za Zadar i Enija Meštrovića. Nitko nije bio protiv, a suzdržani su bili HDZ-ovi vijećnici i Damir Biloglav iz Domovinskog pokreta. Potpredsjednici Gradskog vijeća su neovisni Enio Meštrović i Bruno Milin iz HDZ-a.

"Želim da se i u Zadru ostvari dalmatinsko političko proljeće"

"Zašto sam prihvatio iznenadnu kandidaturu za predsjednika Gradskog vijeća Grada Zadra? Zato što želim da se i u Zadru ostvari dalmatinsko političko proljeće. Moje odbijanje kandidature odvelo bi Zadar u političku destrukciju i nemogućnost konstituiranja Gradskog vijeća sukladno iskazanoj volji birača", napisao je Vučetić na Facebooku. 

Dodao je i kako je taj svoj potez objasnio na Gradskom vijeću. 

"Dobro vam je znano da sam rekao da je predsjednik Gradskog vijeća sve ono što ja nisam niti želim biti. To je bila moja teza. Dobio sam antitezu ‘bit ćeš predsjednik Gradskog vijeća jer mi tako želimo’, nakon toga slijedi sinteza koja je u ovom slučaju formiranje stabilne političke psihologije. Prihvaćam kandidaturu i očekujem da se prihvati andihadezeovska većina u vijeću. Ako se očituje antihadezeovska većina u Gradu Zadru onda mi imamo većinu, ako ne onda imamo novu antitezu u kojoj su vijećnici koji su me predložili poništili sami sebe", napisao je Vučetić. 

Vezana vijest

Enio Meštrović Ričard

Vučetić u drugom krugu izgubio od Dukića

Vučetić je na nedavno održanim lokalnim izborima bio kandidat kojega su za gradonačelnika podržavali SDP, AM, HSS, Glas i Centar, a u drugom krugu je dobio 11.210 glasova, dok je HDZ-ovac Dukić svoj mandat potvrdio s 13.091 glasom. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!