Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Kako će riješiti situaciju?

Novi ravnatelj Vinogradske, Davor Vagić za RTL Danas otkriva što je našla inspekcija u bolnici

S novim prvim čovjekom KBC-a Sestre milosrdnice koji preuzima dužnost u vrlo nezgodnoj situaciji razgovarao je RTL-ov Boris Mišević.

Zagrebačka bolnica Sestre milosrdnice, poznatija kao Vinogradska bolnica u ponedjeljak je dobila novog ravnatelja dr. Davora Vagića, nakon što je bivši ravnatelj dr. Vatavuk dao ostavku, o čemu smo već javili.

Na konferenciji za novinare Vagić je zahvalio upravnom vijeću na povjerenju i svojim prethodnicima, ali i djelatnicima iza kojih je napornih godinu i pol. "Ovo je velika odgovornost i mislim da idemo prema izlasku iz ove krize", rekao je Vagić. 

S novim prvim čovjekom KBC-a Sestre milosrdnice koji preuzima dužnost u vrlo nezgodnoj situaciji razgovarao je RTL-ov Boris Mišević

Narušeni međuljudski odnosi, politička zavrzlama, teške optužbe, kako ćete to početi rješavati kao novi ravnatelj?

Moram zahvaliti na početku djelatnicima koji su u izuzetno zahtjevnih zadnjih godinu i pol unatoč dva potresu i covid krizu uspjeli napraviti to su naši pacijenti minimalno osjetili to da radimo u izvanrednim okolnostima. Želim zahvaliti i našim pacijentima koji i dalje vjeruju bolnici koja postoji 175 godina.

Ovaj problem koji je sada i koji je bio u medijima zadnjih dana mislim da se može riješiti jednim mirom i normalnim radom i onime što je jako bitno, a to je da nalazi koji su mi dani danas kada sam preuzeo dužnost, definitivno u inspekcijskom nalazu HZZO-a i Ministarstva zdravstva nije bilo ničega od nekih kriminalnih radnji, bilo je nekih manjih nepravilnosti.

Vezana vijest

Dijana Zadravec

Ali ostavite mi dva-tri dana da to pročitam detaljno, to je nekih 70 stranica. Ako taj dio maknemo sa strane, ono što je potrebno ljudima u bolnici, to je mir da mogu raditi dalje i pružati zdravstvenu skrb pacijentima.

Vraća li se gđa Zadravec na svoju poziciju i je li vam čestitala, ona je bila jedan od kandidata.

Prof. Zadravec je na bolovanju. Ja osobno želim da što prije ozdravi. Kada završi bolovanje vraća se na mjesto s kojega je otišla na bolovanje, a to je mjesto radiologa na Zavodu za radiologiju, kao voditelj neuroradiologije.

Imate li povjerenja u zdravstvenu skrb u Vinogradskoj bolnici s obzirom na sve što se događalo?

Rezultati
Da: 69 odgovora
Ne: 71 odgovora
  • Da:

    49% (69)

  • Ne:

    51% (71)

Vrati se na glasanje

Znači li to da je zakopana ratna sjekira na relaciji i s njom i na relaciji ministar, ona, vi? 

Nikad nisam imao ratnu sjekiru s nekim. Mi smo samo legalisti, govorim isključivo legalistički i mislim da trebamo sve napraviti da i djelatnici imaju mir i osjećaju se sigurno, bez straha i ostalog što se događa i zbog naših pacijenata, da i oni osjećaju da će ovdje dobiti sigurnu zdravstvenu skrb.

Jeste li razgovarali s ministrom Berošem, je li vam dao podršku?

Nakon što je bilo Upravno vijeće, nakon što sam izabran, nazvao me ministar Beroš, zamolio me da dođem u Ministarstvo i sastali smo se. S obzirom da je on iz ove bolnice, normalno da je jako dobro zna, porazgovarali smo i mogu reći da mi je dao u ovom dijelu podršku za nekakav dalji način rada.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!