Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Za građane je besplatna

Božinović: Hrvatska mobilna aplikacija za provjeru EU digitalnih COVID potvrda na Apple App Storeu

Božinović: Hrvatska mobilna aplikacija za provjeru EU digitalnih COVID potvrda na Apple App Storeu
RTL

Uskoro i na Google Play Storeu

Ministar unutarnjih poslova i načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović na svom je Twitteru objavio vijest o hrvatskoj mobilnoj aplikaciji za provjeru EU digitalnih COVID potvrda CovidGO 

"Hrvatska mobilna aplikacija za provjeru EU digitalnih COVID potvrda CovidGO na Apple App Storeu. Za građane je besplatna. Ubrzat će provjere i olakšati svakodnevicu. Uskoro i na Google Play Storeu", napisao je. 

 

Vezana vijest

Covid putovnica

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


"Aplikacija omogućava validaciju QR kodova na EU digitalnim COVID potvrdama izdanim u Republici Hrvatskoj i državama članicama EU. Mobilnom aplikacijom moguće je provjeriti potvrde o testiranju, potvrde o cijepljenju i potvrde o preboljenju.
CovidGO ne obrađuje osobne podatke, već provjerava nacionalni digitalni potpis zapisan u QR kodu. U slučaju valjane potvrde ekran će se prikazati u zelenoj boji, a u slučaju da potvrda iz bilo kojeg razloga nije valjana prikazat će se crveni ekran s dodatnim obrazloženjem. Sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, mobilna aplikacija će olakšati provjere valjanosti potvrda za vrijeme događanja na kojima će biti prisutne osobe koje posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu.
Mobilna aplikacija CovidGO za građane je besplatna, a uskoro će biti dostupna i na Google Play Storeu. Tehničko rješenje sustava EU digitalne COVID potvrde u Republici Hrvatskoj uspostavila je tvrtka AKD, a do sada je potvrdu preuzelo više od 217.000 građana", napisao je na svom Facebooku. 


 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!