Ostani doma
Novosti / Hrvatska

NEPROCJENJIVO!

Obitelj iz Njemačke na Krku redovito ljetuje još od 1972. Oni su promotori našeg turizma, doveli su stotine prijatelja

U srcima ove obitelji Krk je nezamjenjiv!

Svaka morska destinacija ima svoje vjerne goste koji joj se redovito vraćaju iz sezone u sezonu, ali neke priče i neke obitelji ipak plijene pozornost! Tim tragom naša je ekipa danas otišla na otok Krk - drugi dom jedne njemačke obitelji koja tu ljetuje gotovo pet desetljeća!

Reni i Reinhold, njemački bračni par u gradu Krku ljetuje od 1972. Ovaj godišnji iskoristili su i za proslavu 60 godina braka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Na početku je odluka bila uvjetovana blizinom i dostupnošću Krka, bilo nam je najbrže i najlakše doći do tuda, a s vremenom je to preraslo u prijateljstvo, ljubav i dobar osjećaj dok smo tu!", rekla je Reni Ingrisch iz Njemačke.

Uz njih, tu su kći, zet i jedan od petero unučadi. Sve tri generacije obožavaju Krk. Kada su najstariji počeli dolaziti, Krčki most nije postojao.

"Kraj rata, 1996. ovdje smo kupili stan, a sada smo ga darovali kćeri koja ga održava i dalje dolazi", kazao je Nijemac Reinhold Ingrisch.

Godinama su bili u privatnom smještaju, kod Josipinih roditelja, a ona je kao djevojčica kod njih išla učiti njemački jezik, baš kao puno godina kasnije i njezine kćeri.

"To nam je prijateljstvo na neki način obilježilo i karijere i živote. Znam i kad smo odlazili u Njemačku i kod njih njihova cijela ulica zna gdje je Krk, svi prijatelji znaju za Krk, da, ta se promocija ne može platiti!", smatra prijateljica obitelji Josipa Cvelić Bonifačić

Ova obitelj kroz godine je na Krk dovela stotine svojih prijatelja. Kažu da su vjerni promotori hrvatskog turizma, a njihova je kći ljubav prema Hrvatskoj prenijela i na supruga.

"Naš djeca s nama su ovamo dolazila kao bebe, ovdje su naučili i plivati", tvrdi Njemica Sonja Bickert.

Vezana vijest

Kvarner

"Bio sam mlad kada sam došao prvi put, 1979., nakon 16 sati vožnje. Bilo je jednostavno super, ljudi, kristalno čisto more", prisjetio se Peter Bickert iz Njemačke.

Njihov pak sin na Krk dolazi s djevojkom, rođacima, prijateljima, kolegama rukometašima.

"Moj brat je ove godine na prsima tetovirao otok s koordinatama", kazao je Nijemac Niklas Bickert

I oni će kaže dovoditi svoju djecu, četvrtu generaciju! U srcima ove obitelji Krk je nezamjenjiv!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!